Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sognepresten tapte stort

Kjøpte 528.000 aksjer i T5PC. Søk i listene selv!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Søk i T5PC-listene

  (Dagbladet.no): Mange har i dag måttet innrømme aksjekjøp i selskapet, som sogneprest Øivind Haugli i Ullensaker. Han vil først ikke kommentere saken overfor Romerikes Blad, men innrømmer til slutt at det stemmer det som står på listene over aksjonærer i T5PC.

  Han er oppført med et kjøp på 528.000 aksjer. Listene som ble offentliggjort i går sier ikke noe om hvor høy prisen har vært.

  Kryper til korset


  - I dag føler jeg en gedigen smerte, sier sognepresten til lokalavisa.

  - Jeg tapte mange penger, hvor mye vil jeg ikke si, fortsetter han.

  På spørsmål om dette kommer i konflikt med gjerningen som sogneprest avviser Haugli dette.

  - Jeg har vært et helt vanlig medlem, kjøpt mange aksjer, men aldri vervet andre mennesker. Men som sagt, dette vil jeg helst ikke kommentere.

  Sogneprestens sønn Tord Haugli var en av toppene i T5PC da selskapet gikk konkurs.

  Leder av menighetsrådet Einar Evensen synes ikke det er problematisk å ha en sogneprest som har vært tungt inne i pyramideselskapet.

  - Nei, det tror jeg ikke. Dette er noe han gjør helt på egen hånd, sier Evensen til Romerikes Blad.

  Søk på kjente


  I går ble aksjonærlisten i T5PC lagt ut av TV2Nettavisen.

  Idag ble lista over alle aksjonærene i T5PC gjort søkbar på nettet. Nå kan du sjekke om du selv står oppført her, og også alle du kjenner.

  Ikke alle oppføringene er til å stole på, opplyser Skattekrimenheten, som blant annet har funnet en oppføring med navnet «hr. Alfa Alfa»

  - Jeg vil advare mot å ta listene for bokstavelig, sier avdelingsleder Ragnvald Brekke ved Skattekrimenheten i Oslo og Akershus til NTB.

  Han sier at det ikke kan utelukkes at noen har brukt andres navn. I går sto Christian Wiig, kjent advokat i Trondheim, fram og hevdet at han aldri har kjøpt aksje i pyramideselskapet, selv om han står oppført på listene.

  Frykter for sikkerheten


  Mannen som innrømmer at han står bak T5PC, Jim Wolden, er i dag på vei til Norge fra ferien i Spania.

  Wolden og familie har fått trusler etter avsløringene av pyramideselskapet. I kveld lander han på Gardermoen, og hans advokat John Christian Elden sier klienten nå gleder seg til å få saken avklart med Økokrim.

image: Sognepresten tapte stort
<B>INGENTING IGJEN: </B> Lokalene i Rodeløkkens Maskinverksted står ribbet tilbake etter konkursen. Og sognepresten i Ullensaker innrømmer også store tap.
JIM WOLDEN HJEM I KVELD: T5PC-mannens eiendom på Eidsvoll.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media