Sognsvann-siktede ble utpekt av skuddofrene

De to siktede - Raymond Gundersen og Arfan Qadeer Bhatti - skal ha blitt utpekt av skuddofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter skytingen traff dessuten en politipatrulje de to ved Sogn videregående skole. Møtet ble loggført, men de to ble ikke pågrepet.

Onsdag gikk politiet ut med etterlysning av Arfan Qadeer Bhatti (27) og Raymond Gundersen (29). De to er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette i forbindelse med skytingen ved Sognsvann. Politiet tror også at det er en sammenheng mellom denne skyteepisoden og drapet på Sandaker 3. februar.

- Det er forklaringer fra vitner, deriblant de fornærmede, som har ført til etterlysningen, sier politiinspektør Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

- Bør melde seg

Advokat John Christian Elden skulle i løpet av torsdag ha en samtale med sin klient, Arfan Qadeer Bhatti.

- Han vil da få råd om at det vil være klokt for ham å snakke med politiet i sakens anledning, slik at han eventuelt kan bli sjekket ut av saken, sier Elden til NTB.

Han sier at hans klient benekter å ha noen som helst befatning med noen skyteepisode.

Vil møte politiet

Gundersens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, sier til NTB at han har vært i kontakt med sin klient på telefon torsdag. Under samtalen sa Raymond Gundersen seg villig til å møte politiet søndag kveld sammen med sin advokat.

- Søndag kveld passer imidlertid ikke for politiet. Det er derfor ennå ikke klart når møtet vil finne sted, sier Drevland til NTB.

Både Drevland og Elden mener politiet har opptrådt klønete i forbindelse med etterlysningen.

- Min klient og hans familie er sjokkert, sier Drevland, som mener politiet har opptrådt usedvanlig klønete.

- De burde ikke ha gått ut med navn og bilde uten først å forsøke å få kontakt med disse to gjennom forsvarerne. Dette er en stor belastning for min klient, sier Drevland.

Politiet avviser kritikken og mener tvert imot der er forsvarerne som opptrer klønete.

- De skal gi sine klienter råd, ikke politiet. Denne kritikken er jo så vill at jeg ikke engang gidder å bry meg med det, sier Abrahamsen i Oslo-politiet.

Mange tips

Politiet har fått inn mange tips etter at de gikk ut med etterlysning av de to siktede.

- Det er alltid noen tips som er mer interessante enn andre. Vi undersøker alle tips og fortsetter etterforskningen for fullt. Samtidig håper vi på flere tips fra publikum slik at vi kan få hanket inn disse to, sier Abrahamsen.

Han forteller at Bhatti og Gundersen bare er siktet i forbindelse med skyteepisoden på Sognsvann, men at tilhørigheten de to har til et bestemt miljø, gjør at politiet ser skytingen ved Sognsvann i sammenheng med Sandaker-drapet.

- Vi har foretatt en omfattende etterforskning i forbindelse med drapet på Sandaker. Og på bakgrunn av informasjonen vi har fått inn, har vi valgt å se de to sakene i sammenheng, sier Abrahamsen.

Politiet etterlyser dessuten to personer og føreren av en lys stasjonsvogn, som var i området på Sandaker omtrent da drapet ble begått 3. mars. De tre personene etterlyses som vitner.

(NTB)