Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SOHR: – Minst 60 personer fikk pusteproblemer etter luftangrep i Øst-Ghouta

Minst 60 personer skal ha fått pusteproblemer etter luftangrep i Øst-Ghouta, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

PUSTEPROBLEMER: Minst 29 personer blir behandlet for symptomer som kan oppstå etter eksponering for klorgass. Foto: De hvite hjelmene
 / AP / NTB scanpix
PUSTEPROBLEMER: Minst 29 personer blir behandlet for symptomer som kan oppstå etter eksponering for klorgass. Foto: De hvite hjelmene / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftangrepene var rettet mot byene Saqba og Hammuriyeh i det beleirede distriktet Øst-Ghouta onsdag.

Gruppen Syrian American Medical Society, som driver sykehus i området, skriver på Twitter at de har behandlet minst 29 personer for symptomer som kan oppstå som følge av eksponering for klorgass. Gruppen hevder også at det ble brukt klasebomber og napalm under angrepene onsdag.

Nyhetsbyrået AFPs korrespondent i Hammuriyeh rapporterer at rundt 40 personer ble sett på taket av en fireetasjers bygning sent onsdag mens de forsøkte å få frisk luft etter luftangrep i nabolaget. Foreldre skal ha kledd av barna sine og helt vann over dem, fordi de fryktet at giftige kjemikalier hadde kommet på klærne.

Det er foreløpig ikke rapportert om døde som følge av pusteproblemer etter angrepene, men minst 91 personer skal ha blitt drept under kamphandlingene i Øst-Ghouta onsdag.

De siste ukene har syriske myndigheter flere ganger blitt anklaget for å ha brukt klorgass under luftangrepene, noe myndighetene har avvist.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!