Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SOHR: 25 drept i syriske og russiske angrep i Øst-Ghouta

Tre barn er blant de 25 personene som onsdag ble drept i angrep mot et opprørskontrollert område i Øst-Ghouta ved Damaskus, melder eksilgruppa SOHR. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Minst 25 sivile, deriblant tre barn, ble drept onsdag, de fleste i regimets luftangrep, andre i russiske angrep mot et område som kontrolleres av opprørsgruppen Faylaq al-Rahman, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Samme dag ble 25 sivile evakuert fra området av den syriske hæren, melder SOHR.

I alt 147 personer var med i den første gruppen som ble evakuert fra de opprørskontrollerte områdene tirsdag, ifølge et anslag fra FN.

Det statskontrollerte syriske nyhetsbyrået SANA har meldt at mange sivile har forlatt Øst-Ghouta gjennom «trygge korridorer». Etter å ha kommet over i regjeringskontrollert område, vil de bli transportert videre til midlertidige sentre utenfor Damaskus i busser og ambulanser.

Evakueringene onsdag ble gjennomført samtidig som angrepene mot byen Hamouriyeh og andre områder i Øst-Ghouta fortsatte med full styrke.

I løpet av 36 timer skal også 200 personer ha blitt såret.

Siden styrker som støtter president Bashar al-Assad innledet en offensiv mot det beleirede området 18. februar, er det meldt at over 1.000 sivile er drept. Samtidig som området bombes har befolkningen nærmest ingen tilgang til humanitær hjelp.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling