«Søk dekning nå. Hvis du er borte, hold deg borte»

Én person pågrepet etter knivstikking ved Texas-universitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Minst 15 personer skal være stukket ned på Lone Star College utenfor Houston, melder Houston Chronicle.

En person, mistenkt for handlingen, skal være pågrepet. Politiet trodde først at enda en person var involvert, men Thomas Gilliland ved sherrifskontoret i Harris County sier til Community Impact Newspaper at de nå tror at personen de har pågrepet, opptrådte på egenhånd.

En student skal ha klart å overmanne gjerningsmannen, opplyser politiet.

Knivangrepet skjedde på universitetsområdet Cy-Fair klokka 11.20 i dag lokal tid.

Kritisk for fire Kaptein Robert Rasa i det lokale brannvesenet, opplyser til Houston Chronicle at 12 personer er sendt til sykehus. Fire av dem skal være fløyet til Memorial Hermann-The Texas Medical Center, og tilstanden deres skal være kritisk. For de øvrige skal skadene være mindre alvorlige.

TIL SYKEHUS: En av ofrene for masseknivstikkingen på Lone Star College utenfor Houston fraktes i helikopter til sykehus.Foto: REUTERS/KPRC-TV
TIL SYKEHUS: En av ofrene for masseknivstikkingen på Lone Star College utenfor Houston fraktes i helikopter til sykehus.Foto: REUTERS/KPRC-TV Vis mer

Ytterligere tre personer får også behandling på åstedet, ifølge lokal-TV-kanalen KHOU.

Hendelsesforløpet er foreløpig høyst uklart, og politiet etterlyser vitner. Gilliland sier at politiet forsøker å finne ut hva som forårsaket hendelsen. Foreløpig virker ofrene helt tilfeldig utvalgt.

Politiet har foreløpig ikke funnet noe våpen, men de tror gjerningmannen kan ha brukt en kniv eller en blyant.

Full alarm Lone Star College ba umiddelbart folk om å søke dekning da alarmen gikk. Alle skoler i området er nå sperret av.

- Dette er en nødssituasjon. Hold deg inne på rommet ditt. Ikke gå ut av rommet ditt, lød det over høytalersystemet på Lone Star-universitetet.

POLITISPERRING: Politiet sperrer av området på universitetsområdet Cy-Fair etter knivstikkingen. Foto: REUTERS/KPRC-TV
POLITISPERRING: Politiet sperrer av området på universitetsområdet Cy-Fair etter knivstikkingen. Foto: REUTERS/KPRC-TV Vis mer

Studentene fikk også en tekstmelding: «Søk dekning nå. Hvis du er borte, hold deg borte.

I januar ble tre personer skadd i en skyting på et annet av universitetets områder i Harris County.

Dagbladet kommer med mer.

TIL SYKEHUS: Et av knivofrene blir båret inn i en ambulanse på Cy-Fair-campuset utenfor Houston. Foto: REUTERS/KPRC-TV
TIL SYKEHUS: Et av knivofrene blir båret inn i en ambulanse på Cy-Fair-campuset utenfor Houston. Foto: REUTERS/KPRC-TV Vis mer