Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søk etter overlevende fra «Nordfrakt» avsluttet

Marinefartøyer og frivillige avsluttet søket etter overlevende fra det forliste fraktskipet «Nordfrakt» ved mørkets frambrudd tirsdag. Letingen vil ikke bli gjenopptatt onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Søket er avsluttet og vil heller ikke bli tatt opp igjen i morgen. Tiden som er gått siden skipet forliste, havtemperaturen og sjøforholdene gjør at sjansene for å finne overlevende er så små at det ikke er verdt å lete mer. Mannskapet kan ikke ha klart seg under de forholdene som har vært, sier vakthavende redningsleder, Eirik Walle, ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

Den 52 år gamle kapteinen var fra Lofoten, mens besetningen på fem var fra Polen.

Det er uklart hva som skjedde forut for at «Nordfrakt» gikk ned utenfor kysten av Lisboa i Portugal mandag ettermiddag, men skipet skal ha kollidert med 725 fot store panamaregistrerte containerskipet «Hyundai Emperor». «Nordfrakt» var 231 fot lang, og på vei fra den spanske byen Garrucha til London, lastet med gips.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling