Søk i Balestrand avsluttet

Mann meldte at han hadde kommet seg trygt over fjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Et større søk som ble satt i gang da vitner meldte å ha sett noen i sjøen tirsdag, ble avsluttet etter at en mann meldte at han hadde kommet seg trygt over fjorden.

- Sammen med Hovedredningssentralen er vi kommet fram til at dette er den personen vi har søkt etter. Beskrivelse av klær og båten han var i stemmer med de meldingene vi har fått inn, forteller operasjonsleder Arild Stokkereit i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Mannen meldte selv fra at han hadde kommet seg trygt over fjorden da han hørte om leteaksjonen på radio og satte dette i forbindelse med båtturen han hadde vært på.

Like etter klokken 18 kom det inn meldinger om at noen hadde sett en person falle i sjøen fra en liten båt nær Balestrand på Sognefjorden. Mannen fortalte at han hadde lagt ut fra Balestrand og holdt seg langs land et stykke før han krysset fjorden.

Omtrent samtidig ble det funnet en flåte som var drevet på land, men Stokkereit sier dette funnet var en ren tilfeldighet og ikke hadde noe med det avsluttede søket å gjøre.

Redningshelikopter, dykkere og flere båter deltok i aksjonen tirsdag kveld.

(NTB)