Søk i Baneheia

Politiet startet i ettermiddag søk i badevannet 2. Stampe i Baneheia. Etterforskerne har fremdeles ikke funnet drapsvåpenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er et rutinemessig søk, sier politiinspektør Magnus Andreassen til Dagbladet.no.

Badevannet som nå blir finsøkt, ligger bare noen få hundre meter unna stedet der småjentene ble funnet drept søndag 21. mai.

Badevannene i Baneheia er til nå ikke finsøkt av etterforskerne. Det er denne jobben firmaet Centra Consult nå er engasjert for å gjøre. Søket foregår fra båt, og Centra Consult bruker videokameraer og metalldetektorer.

I og med at drapsvåpenet fremdeles ikke er funnet, er det naturlig at undervannsjegerne spesielt er på utkikk etter et stikkvåpen.

Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen ble drept og seksuelt misbrukt i det populære turområdet.

Politiinspektør Andreassen sier at det også vil bli aktuelt å søke i 3. Stampe, som ligger i samme område.

- Det er ikke et spesielt tips eller informasjon fra avhør som gjør at vi nå har startet søk. Det er ikke foretatt finsøk i vannene siden jentene ble funnet, sier Andreassen.

2. Stampe er et særdeles vanskelig sted å gjennomsøke. Flere steder er vannet «bunnløst» med metertykk gjørme og sandlag. Området i 2. Stampe, som ligger nærmest stedet der jentene ble funnet, er kjent for å være et slikt sted.

Politiet har tidligere fått hjelp fra firmaet Centra Consult. Romerike politidistrikt brukte undervannsekspertene til å søke etter drapsvåpnene i trippeldrapsaken.

frode.hansen@dagbladet.no