Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søk på Sunnmøre innstilles på grunn av uværet

Redningsgruppen kan ikke ta seg lenger opp i fjellet for å søke etter mannen som falt ned fra Ytstevasshornet.

SØKET INNSTILLES: En person fra et følge på tre falt ned en bratt fjellside ved Ytstevasshornet torsdag. Foto: Nils Harald Ånstad/Scanpix
SØKET INNSTILLES: En person fra et følge på tre falt ned en bratt fjellside ved Ytstevasshornet torsdag. Foto: Nils Harald Ånstad/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsgruppen bevegde seg inn i søkeområdet ved 11-tiden fredag. Politiet på Sunnmøre opplyser at mannskap og en hund har foretatt overflatesøk i skredtungen opp til cirka 800 meters høyde.

På grunn av den store rasfaren er det ikke aktuelt å ta seg høyere opp i fjellet med mannskaper. Det er heller ikke mulig å gjennomføre søk med helikopter på grunn av dårlig vær.

Situasjonen vurderes fortløpende. Værvarslingen i Bergen melder at været er i bedring, opplyser politiet.

Skitur Rasfare og mørke gjorde at bakkemannskapene måtte gi seg for natten torsdag kveld. Noen var ute i terrenget og fungerte som lytteposter, hvor de følger med i tilfelle den savnede gir lyd fra seg.

Redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge sier til NTB at turfølget på tre trolig har vært på Ytstevasshornet på Sunnmøre for å kjøre på ski.

Da de kom for langt ut på en skavl, ga den etter, og en 35 år gammel mann falt utfor fjellsiden. Det kan være snakk om et fall på mellom 300 og 400 høydemeter. De andre som var med på turen, kom seg ned på ski på egen hånd.

- Var godt utstyrt Selv om fallet kan ha vært langt og 35-åringen har vært ute hele natten, har ikke redningsmannskapene gitt opp håpet om å finne ham i live.

- Vi leter så lenge vi kan ha et håp. Inntrykket er at dette var fjellvante folk og at de var godt utstyrt, forklarer Øversveen.

Ulykken skjedde torsdag kveld, og det gikk ikke lang tid før mørket falt på. Kombinert med dårlig vær, gjør det at de som leter fortsatt ikke har fullt overblikk, sier hun.

Mannskaper fra politiet, en alpin redningsgruppe og en hundefører har deltatt i søket, ifølge Sunnmørsposten. Avisen sier turfølget er lokalkjente og at den savnede mannen er fra Sunnmøre.

HRS fikk melding om ulykken rundt klokken 19.45. Så langt er det ikke oppnådd kontakt med den savnede.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media