Søk, sammenlign og del

Slik bruker du Forskjells-Norge.

SØK I VEI: Vår nye tjeneste Forskjells-Norge gir deg mulighet til å søke frem, sammenligne og dele lokal statistikk om landet vi bor i. Her er en liten bruksanvisning på hvordan du starter. Faksimile: Forskjellsnorge.no
SØK I VEI: Vår nye tjeneste Forskjells-Norge gir deg mulighet til å søke frem, sammenligne og dele lokal statistikk om landet vi bor i. Her er en liten bruksanvisning på hvordan du starter. Faksimile: Forskjellsnorge.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag lanserer vi vår nye tjeneste «Forskjells-Norge», der du kan søke fram, sammenligne og dele offentlig statistikk fra hele landet i et og samme verktøy.

Målet er at du på en enkel måte kan søke fram, sammenligne og dele lokale tall og fakta. Vi har innhentet tabeller fra en rekke kilder og statistikkeiere, som Statistisk sentralbyrå og Kommune-Stat-Rapportering (KOSTRA), Folkehelseinstituttet, Skattedirektoratet, Statens vegvesen, NAV, Vinmonopolet, osv. Antall kilder og tabeller bygges ut fortløpende, og det vil etter hvert komme flere funksjoner og muligheter.

Slik søker du Det første du må gjøre er å gå inn i applikasjonen. Adressen er www.forskjellsnorge.no. Nederst på denne siden finner du en enkel bruksanvisning, hvis du vil hoppe rett dit.

Du søker fram tabeller på to måter: Enten ved å bruke søkefeltet, der du kan skrive inn stikkord på det du ønsker informasjon om, som for eksempel «skole», «befolkning», eller «trafikk». Etter hvert som du taster vil det listes opp tilgjengelige tabeller som assosieres med stikkordet. Trykk på den tabellen du vil ha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer