LO OG NHO UENIGE OM LØNNSOPPGJØR:

Søk selv: Slik kan streiken ramme der du bor

Hvis LO og NHO ikke blir enige, vil nærmere 23 000 arbeidstakere i NHO-bedrifter streike neste uke.

TRUER MED STREIK: LO og YS truer med å ta 23 000 personer ut i streik neste uke. Her er streikende lokomotivførere i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRUER MED STREIK: LO og YS truer med å ta 23 000 personer ut i streik neste uke. Her er streikende lokomotivførere i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

LO krever at den frivillige meklingen i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO avsluttes, og varsler streik fra arbeidstidens begynnelse mandag 1. april.

- LO konstaterer at det ikke har vært mulig å bli enig med NHO så langt, og vi ser derfor ingen grunn til å fortsette den frivillige meklingen, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

En rekke forbund vil i så fall ta folk ut i streik. Søk selv i lista under for å se om ditt hjemsted eller en kjent bedrift rammes:

Dersom det blir streik fra 1. april, vil en eventuell utvidelse varsles fire dager før den kan iverksettes. På LOs hjemmeside er det lagt ut oversikt over hvilke virksomheter som omfattes av streikevarslet.

Lørdag og søndag møtes YS, LO og NHO til mekling i årets mellomoppgjør. Partene kom ikke til enighet da de møttes til forhandlinger i begynnelsen av mars. De valgte derfor å bryte forhandlingene.

- Vi opplevde at NHO ikke var villige til å imøtekomme oss på de viktigste kravene, sa leder for YS Privat, Vegard Einan.

Spesialrådgiver i Parat og medlem i forhandlingsutvalget, Kjell Morten Aune, sier til Parat24 at kjernen i konflikten handler om hvor mye penger som skal gis i tillegg til alle, og hvem som skal få noe mer.

Aune sier at en eventuell streik i første omgang vil omfatte rundt 1 600 av de 16.336 YS-medlemmene som er omfattet av årets NHO-oppgjør. 737 av disse er Parat-medlemmer. Blant dem som er tatt ut i første streikeuttak i Parat Media er Adresseavisen og Aller Media.

- Om vi går ut i streik, og en eventuell opptrapping av streiken vil omfatte Parat sine medlemmer, så vil disse tidligst gå ut i streik fra torsdag 4. april, sier han.

(NTB)