Søkelys mot hjemmet

Politiet i Salt Lake avhører foreldrene og søsknene til den forsvunnede Elizabeth Smart på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Utah retter nå oppmerksomheten mot Elizabeth Smarts slekt og omgangskrets etter den angivelige kidnappingen for en uke siden. Det samme har amerikanske medier gjort.

Da 14 år gamle Elizabeth forsvant fra hjemmet i en rik forstad til Salt Lake City, fortalte familien at Elisabeth var bortført av en ukjent, væpnet mann. Lillesøster Mary Katherine på ni var øyenvitne til kidnappingen, og ble ifølge vitneforklaringene truet til ikke å varsle familien før timer var gått.

Sporløst borte

Siden har politiet lett etter Elizabeth i fjellkløfter og ørkenområder, uten resultat. Det finnes verken spor etter tenåringen eller kidnapperen. Nå er oppmerksomheten snudd mot hjemmet.

- Det er mulig at vi allerede har snakket med den mistenkte som er ansvarlig for denne gjerningen, sier Salt Lakes politisjef Rick Dinse.

Flere hundre er avhørt i saken, og noen av dem skal utspørres på nytt. Dinse sier at etterforskerne ser nærmere på hvem som hadde adgang til huset og nabolaget, men understreker at det gjelder flere enn familiemedlemmer.

Etterforskerne tilbrakte flere timer i familien Smarts luksushjem i går. Politifolkene la vekt på å være i huset på samme tid av døgnet som Elizabeth forsvant, altså mellom klokka ett og to om natta.

Ikke rømt

Politiet opplyser at de har utelukket muligheten for at tenåringen arrangerte sin egen bortføring og i virkeligheten har rømt.

Ed Smart, Elizabeths far, lot seg søndag avhøre med løgndetektor. Resultatet vurderes nå av FBI.

Mary Katherine er også avhørt igjen, og politiet sier at de stoler på niåringens framstilling. Niåringen har fortalt at en ukjent pistolmann kom inn på soverommet hun delte med storesøsteren og tvang Elizabeth med seg. Kidnapperen truet med å skade sitt offer hvis Mary Katherine sa noe til foreldrene. Derfor tok det angivelig to timer før hun vekket mor og far.

- Hennes historie henger sammen, og vi lærte ting om den mistenkte som vi ikke visste fra før, sier politisjefen om det siste avhøret av niåringen. Samtidig antyder Dinse at Mary Katherine kan ha kjent kidnapperen.

Nærmere 1200 frivillige har trålet store områder rundt Salt Lake City på leting etter Elizabeth. I går var antallet deltakere falt til snaut 800.

I går ettermiddag brukte foreldrene tv til en ny appell om hjelp:

- Fortsett å komme. Det vil gjøre all forskjell i arbeidet for å få Elizabeth tilbake, lød ekteparets bønn til lokalbefolkningen.

DELTE ROM:Elizabeth og lillesøster Mary Katherine på et udatert familiebilde. Politiet etterlyste en rødmusset mann mellom 30 og 40 år.
BER OM HJELP:Ed og Lois Smart under en vake med frivillige som leter etter datteren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer