Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søkelys på Cosby-nøkkelvitnet

NEW YORK (Dagbladet): Politiets etterforskere retter nå nytt søkelys på forklaringen til nøkkelvitnet i Cosby-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ennis Cosby (27) var ifølge dette vitnets forklaring på vei for å besøke henne da han ringte og ba henne komme til stedet der han forsøkte å skifte dekk på sin Sports-Mercedes i nattemørket.

Identifisert

Vitnet er av flere aviser blitt identifisert som den 47-årige manusforfatteren Stephanie Crane. Hun har forklart at hun ventet i sin egen bil da en hvit mann i hvit lue banket på bilruta og skremte henne slik at hun fikk panikk og kjørte fra åstedet. Da hun kom tilbake etter noen minutter, lå Ennis Cosby ved siden av bilen, skutt og drept med ett skudd i hodet.

Men det tok 48 timer før kvinnen kunne gi politiet nok opplysninger til å lage en fantomtegning av mannen som angivelig banket på bilruta. Politiet sier at kvinnen var for rystet av det hun hadde vært vitne til, og av mediepresset etterpå, til å kunne avhøres.

Ifølge en avis i Los Angeles har politiet ennå ikke sjekket om Ennis Cosby ringte til henne fra sin mobiltelefon natt til torsdag.

Vitne så ingenting

Los Angeles-politiet fant fram til det etterlyste vitnet med fippskjegg og alpelue, som var gjengitt i en av fantomtegningene som ble sendt ut i begynnelsen av uka. Men vitnet hadde ingen nye, viktige opplysninger å komme med.

I sin nyhetssending natt til i går, opplyste TV-selskapet CBS at det hadde mottatt en truende faks som trolig kom fra Autumn Jackson (22).

Hun ble arrestert sist lørdag og er nå fengslet og siktet for forsøk på å presse 250 millioner kroner av Bill Cosby som betaling for å la være å gå offentlig ut med påstanden om at hun er et uekte barn av skuespilleren og komikeren.

Cosby har kategorisk avvist at han er far til den unge kvinnen. Han har imidlertid gitt bidrag til hennes avbrutte universitetsutdanning. Cosby har gitt slike bidrag til en rekke ungdommer opp gjennom årene.

Politiet har ikke funnet noen sammenheng mellom utpressingsforsøket og drapet på Ennis Cosby i Los Angeles.

Full tillit

«Bill Cosby har full tillit til den juridiske behandlingen av denne saken,» sier hans talsmann David Brokawil til telegrambyrået Associated Press.

«Han er i sorg, og jeg vet at det vil ta familien lang tid å komme over det som er skjedd. Man samtidig klarer han å være utrolig samlet, slik han alltid er, konsentrert og klok og med sin sans for humor i behold,» sier Brokawil.

En talsmann for CBS opplyser at Cosby vil vende tilbake til arbeidet med «Cosby»-programmet mandag. 22. januar: «I stedet for blomster...»

20. januar: Cosby takker vitner

18. januar: Alle sørger med Cosby

17. januar: Bill Cosbys sønn skutt og drept

SØRGER: Bill Cosby er i sorg, men vil snart vende tilbake til jobben. Foto: AP