Søkelys på Cosby-nøkkelvitnet

NEW YORK (Dagbladet): Politiets etterforskere retter nå nytt søkelys på forklaringen til nøkkelvitnet i Cosby-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ennis Cosby (27) var ifølge dette vitnets forklaring på vei for å besøke henne da han ringte og ba henne komme til stedet der han forsøkte å skifte dekk på sin Sports-Mercedes i nattemørket.

Identifisert

Vitnet er av flere aviser blitt identifisert som den 47-årige manusforfatteren Stephanie Crane. Hun har forklart at hun ventet i sin egen bil da en hvit mann i hvit lue banket på bilruta og skremte henne slik at hun fikk panikk og kjørte fra åstedet. Da hun kom tilbake etter noen minutter, lå Ennis Cosby ved siden av bilen, skutt og drept med ett skudd i hodet.

Men det tok 48 timer før kvinnen kunne gi politiet nok opplysninger til å lage en fantomtegning av mannen som angivelig banket på bilruta. Politiet sier at kvinnen var for rystet av det hun hadde vært vitne til, og av mediepresset etterpå, til å kunne avhøres.

Ifølge en avis i Los Angeles har politiet ennå ikke sjekket om Ennis Cosby ringte til henne fra sin mobiltelefon natt til torsdag.

Vitne så ingenting

Los Angeles-politiet fant fram til det etterlyste vitnet med fippskjegg og alpelue, som var gjengitt i en av fantomtegningene som ble sendt ut i begynnelsen av uka. Men vitnet hadde ingen nye, viktige opplysninger å komme med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer