Norsk seilbåt

Søker etter amerikansk TV-profil

Den amerikanske TV-personligheten og tidligere journalisten, «Adventure Aaron», er savnet i en robåt ute på Stillehavet. En norsk vennegjeng, som for tida er på jordomseiling, bidrar i søket.

JORDOMSEILING: Fire venner fra Nøtterøy har vært på jordomseiling i 11 måneder. De siste dagene har de bistått i søket etter den amerikanske TV-personligheten Aaron Calotta. Foto: Privat/Instagram/@Sailingoffcourse
JORDOMSEILING: Fire venner fra Nøtterøy har vært på jordomseiling i 11 måneder. De siste dagene har de bistått i søket etter den amerikanske TV-personligheten Aaron Calotta. Foto: Privat/Instagram/@Sailingoffcourse Vis mer
Publisert

Fire norske barndomskompiser fra Nøtterøy er for tida på sitt livs største eventyr.

Sammen med tre andre venner befinner de seg nå midt ute på Stillehavet, og natt til tirsdag fikk de plutselig en rekke meldinger fra flere fremmede folk på Messenger.

- De ønsket hjelp i søket etter en savnet roer, Aaron Carotta, sier Jonas Selim (25) til Dagbladet.

- Teamet hans hørte sist fra ham 20. mai, og siden sluttet han å svare. Noen dager seinere, 26. mai, sendte han en nødmelding over sambandet, som sender lokasjonen. Vi er visstnok det nærmeste fartøyet til hans antatte posisjon, legger han til.

Aaron Carotta, også kjent i USA som «Adventure Aaron», er en amerikansk TV-personlighet, reise-blogger og tidligere journalist.

Han har en lengre erfaring med roing, og for tida er han ute på en reise der han skal ro rundt hele jorda i robåten sin, Smiles.

- Det er ikke gjort funn av ham ennå. Vi har med en drone som vi har søkt med, og sett med kikkert. Det er alltid noen på båten her som er på vakt, og vi deltar i et såkalt bolo-søk (be on the lookout), sier kapteinen Marius Bakken (25).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer