Aurland:

Søker etter egen kollega: - Mye følelser

Letemannskaper søker fortsatt i den dype Aurlandsfjorden etter savnede Christoffer Lysne Elgåen (29), som har vært savnet siden mandag. For hans kolleger i brannvesenet er aksjonen ekstra spesiell.

<strong>SAVNET:</strong> Torsdag lette en undervannsfarkost fra Bergen etter Christoffer Lysne Elgåen i Aurlandsfjorden. Foto: Arne Veum / Aurlendingen
SAVNET: Torsdag lette en undervannsfarkost fra Bergen etter Christoffer Lysne Elgåen i Aurlandsfjorden. Foto: Arne Veum / Aurlendingen Vis mer
Publisert

Siste sikre observasjon av Elgåen ble gjort fredag kveld 9. oktober, da han gikk hjemover etter å ha besøkt noen venner. 29-åringens mobiltelefon ble mandag funnet i det bratte og ulendte terrenget mellom fylkesveien og fjorden, som måler rundt 400 meter dyp ved funnstedet.

- Vi vet lite, men han har vært på besøk hos venner fredagskvelden. Veldig mye tyder på at han har ramla i fjorden, fortalte Aurland-ordfører Trygve Skjerdal til Dagbladet torsdag.

Lørdag ble det klart at søket utvides til hele Sognefjorden. Hjelpekorps på begge sider av fjorden blir mobilisert, og Røde Kors ber alle som befinner seg på sjøen til å holde utkikk etter Elgåen. Det melder NRK.

- Mye følelser

Mandag kveld ble status endret til at 29-åringen er antatt omkommet, skriver Bergens Tidende. Politiet ser på hendelsen som en ulykke.

<strong>SØKER VED FUNNSTEDET:</strong> Et stort antall frivillige, samt politi, Røde Kors og brannvesen, leter etter 29 år gamle Christoffer i Aurlandsfjorden. Bildet er fra leteaksjonen onsdag, like ved der 29-åringen mobiltelefon ble funnet i vannkanten. Foto: Arne Veum / Aurlendingen
SØKER VED FUNNSTEDET: Et stort antall frivillige, samt politi, Røde Kors og brannvesen, leter etter 29 år gamle Christoffer i Aurlandsfjorden. Bildet er fra leteaksjonen onsdag, like ved der 29-åringen mobiltelefon ble funnet i vannkanten. Foto: Arne Veum / Aurlendingen Vis mer

Elgåen er et kjent fjes i den vesle bygda ved Aurlandsfjorden med knappe 2 000 innbyggere. Mange i lokalsamfunnet har derfor engasjert seg i leteaksjonen. Ekstra spesielt er det for brannmannskapene, som leter etter sin egen kollega.

- Det er veldig spesielt for oss alle at vi leter etter han. Vi har en jobb å gjøre for å finne ham, men det er mange tanker som svirrer rundt, sier brannsjef Reinhardt Sørensen til Sogn Avis, som først omtalte saken.

<strong>- TØFT:</strong> Brannsjef Reihardt Anders Sørensen i Aurland forteller at det er tøft for mannskapene å lete etter sin egen kollega. Foto: Privat
- TØFT: Brannsjef Reihardt Anders Sørensen i Aurland forteller at det er tøft for mannskapene å lete etter sin egen kollega. Foto: Privat Vis mer

Til Dagbladet sier Sørensen at han jobbet med Elgåen i teknisk etat i kommunen, i tillegg til at de to var kolleger i brannkorpset de siste fire-fem åra.

- Det er spesielt, annerledes og det blir mange følelser. Jeg har vært med på mange redningsaksjoner og hendelser, men det blir mye mer følelser når vi nå leter etter en av våre egne.

- Tøft for mange

Aksjonen, som i hovedsak er konsentrert på fjorden, er nå inne i sin femte dag. I tillegg til nødetater og Røde Kors, er det rundt 50 frivillige som hver dag har bidratt i søket.

- Det er enormt hvordan det lille lokalsamfunnet har stilt opp. Det er godt å være medlem av et slikt samfunn når noe sånt skjer. Så mange har ønsket å stille opp at vi ikke kan ta imot all hjelpen, sier Sørensen.

Fredag er søket tonet noe ned, men planlegges med full styrke fra lørdag.

- Så vi håper vi klarer å finne ham snart. Det er tøft for mange at han er bort, og for mange blir det veldig nært, forteller brannsjefen.

- Vil finne ham

Om også fredagens søk blir resultatløst, planlegger mannskapene å forsette letingen gjennom helgen. Lørdag vil også alle Røde Kors-avdelingene i Indre Sogn bidra.

- Vi fortsetter med full styrke gjennom helgen, forteller tjenestestedsleder Knut Arne Klingenberg i politiet til Dagbladet.

Blant annet er en undervannsfarkost fra Bergen, en såkalt ROV, er satt inn i søket på dypet.

Klingenberg forteller at det hovedsakelig fortsatt områder i nærheten av stedet der noen av Elgåens gjenstander ble funnet at søket blir konsentrert.

- Det er klart at vi vet at det er litt bevegelse i vannet, slik at vi har søkt i områder rundt der vi har funnet eiendeler vi knytter til han, og vil utvide etter hvert.

Også brannvesenet i nabokommuner har tilbudt seg å hjelpe, sier brannsjef Sørensen.

- Hvis vi ikke finner Christoffer, så må vi ta imot hjelpa etter hvert. Vi vil jo finne ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer