Aurland:

Søker etter egen kollega: - Mye følelser

Letemannskaper søker fortsatt i den dype Aurlandsfjorden etter savnede Christoffer Lysne Elgåen (29), som har vært savnet siden mandag. For hans kolleger i brannvesenet er aksjonen ekstra spesiell.

SAVNET: Torsdag lette en undervannsfarkost fra Bergen etter Christoffer Lysne Elgåen i Aurlandsfjorden. Foto: Arne Veum / Aurlendingen
SAVNET: Torsdag lette en undervannsfarkost fra Bergen etter Christoffer Lysne Elgåen i Aurlandsfjorden. Foto: Arne Veum / Aurlendingen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siste sikre observasjon av Elgåen ble gjort fredag kveld 9. oktober, da han gikk hjemover etter å ha besøkt noen venner. 29-åringens mobiltelefon ble mandag funnet i det bratte og ulendte terrenget mellom fylkesveien og fjorden, som måler rundt 400 meter dyp ved funnstedet.

- Vi vet lite, men han har vært på besøk hos venner fredagskvelden. Veldig mye tyder på at han har ramla i fjorden, fortalte Aurland-ordfører Trygve Skjerdal til Dagbladet torsdag.

Lørdag ble det klart at søket utvides til hele Sognefjorden. Hjelpekorps på begge sider av fjorden blir mobilisert, og Røde Kors ber alle som befinner seg på sjøen til å holde utkikk etter Elgåen. Det melder NRK.

- Mye følelser

Mandag kveld ble status endret til at 29-åringen er antatt omkommet, skriver Bergens Tidende. Politiet ser på hendelsen som en ulykke.

Elgåen er et kjent fjes i den vesle bygda ved Aurlandsfjorden med knappe 2 000 innbyggere. Mange i lokalsamfunnet har derfor engasjert seg i leteaksjonen. Ekstra spesielt er det for brannmannskapene, som leter etter sin egen kollega.

- Det er veldig spesielt for oss alle at vi leter etter han. Vi har en jobb å gjøre for å finne ham, men det er mange tanker som svirrer rundt, sier brannsjef Reinhardt Sørensen til Sogn Avis, som først omtalte saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer