Søker etter Jonas Fredbo under isen

Tirsdag starter dykkere fra Sjøforsvaret søk etter den savnede Jonas Fredbo (16), under isen i elva Hemsila.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Deler av elva er tidligere ikke grundig undersøkt på grunn av is, melder NRK. Fem mann fra Sjøforsvaret reiser derfor oppover til Hemsedal for å hjelpe politiet.

- Søket i terrenget har vært omfattende, mens elva hele tiden har vært det store spørsmålet. Mannskapene kommer mandag, slik at søket under isen kan settes i gang tirsdag, sier lensmann i Per Egil Garborg ved Gol og Hemsedal lensmannskontor til NTB.

Mannskapene fra Sjøforsvaret bringer med seg undervannskameraer for å søke under isen.

- Vi fortsetter de taktiske undersøkelsene, men i og med at vi nå får dette utstyret stiller vi visse forventninger til resultatet av søket, sier Garborg.

Garborg sier at kontakten med Sjøforsvaret var opprettet før lik et av 19-årige Magnus Stangeby Hasleto ble funnet under isen i Sandvikselva fredag.

- Vi var i kontakt med Sjøforsvaret for to dager siden, sier Garborg, som deltok på samordningsmøtet for forsvinningssakene hos Riksadvokaten fredag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer