Søker etter likhetstrekk

Fra i dag vil Kripos begynne arbeidet med aktivt å sammenlikne opplysninger i de tre forsvinningssakene for å se om det finnes noen direkte koblinger mellom dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Kripos foreløpig ikke ser noen direkte sammenheng mellom de tre forsvinningssakene i desember, vil tjenestemenn fra analyseavsnittet i Kripos sammenholde opplysningene i de tre etterforskningene. Det skal også opprettes en database som analytikerne kan søke i for å undersøke om personer, biler eller andre opplysninger dukker opp i to eller flere av sakene.

Etterforskerne vil utveksle informasjon via Internett, eller ved at de legger informasjonen om etterforskningen inn på CD-plater, som sendes til etterforskerne som opererer den sentrale databasen.

Mange likheter

Årsaken til at Kripos vil samordne analysearbeidet, er at det finnes en rekke ytre likheter som gjør de tre ferske forsvinningssakene sammenliknbare.

Forsvinningene har skjedd innenfor et kort tidsrom, og med synkende tidsintervall. (2. desember, 22. desember og 27. desember

)Alle de tre guttene bor om lag ti mil fra hverandre (Sandefjord, Tønsbe rg, Sandvika).De er på om lag samme alder (16, 17 og 19).

De har forholdsvis likt utseende.

De forsvant på kalde vinterkvelder etter at det var blitt mørkt ute.

De hadde alle vært på fest, og kan alle ha vært på vei fra festen til fots. Alle tre hadde trolig nytt alkohol.

Forsvinningene skjedde på steder der mange ungdommer var samlet, men alle tre kan ha gått alene da de forsvant.

Selv om det var mange folk i områdene de forsvant fra, finnes det få spor og observasjoner av guttene.

Stedene guttene forsvant fra, gjør det ikke mulig å utelukke at de har kommet ut for ulykker i naturen eller trafikken. Det finnes elver og sjø ved de tre forsvinningsstedene. De kan alle ha forsvunnet langs trafikkerte veier. Vinterforholdene gjør søk vanskelige.

Minst to av guttene var musikkinteresserte, Magnus som diskjockey og Lars som medlem av en hiphop-gruppe.

Felles database

- Det vi gjør er at vi yter bistand i alle d e tre forsvinningssakene, og bringer opplysningene i alle sakene inn i et felles system. Fra i dag av har vi folk fra analyseavsnittet på alle de tre stedene, og de personene vi har sendt for å bistå Asker og Bærum politidistrikt, vil få ansvaret for å se om det er likhetstrekk mellom sakene fra Sandvika, Hemsedal og Tønsberg, sier kripossjef Arne Huuse.

Det har vært kontakt mellom etterforskerne i Hemsedal, Sandvika og Tønsberg, men det er ikke funnet konkrete spor som knytter sakene sammen.

Etterforskerne i Hemsedal har også vært i kontakt med lensmannen i Oppdal, og har fått tilsendt sakspapirene fra den fire år gamle forsvinningssaken fra Oppdal, der Christian Bachmann Langås forsvant 28. februar 1998.

- Per i dag er det ingen opplysninger som direkte knytter de tre sakene sammen, sier Huuse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer