Søker etter Madeleine i pedofili-ring

80 pedofile arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eksperter i London søker nå med ansiktsgjenkjennende teknologi for å se om bilder av Madeleine McCann kan være på en av 150 datamaskiner som ble beslaglagt av 80 mistenkt pedofile i en storaksjon i Portugal, melder Daily Mail.

80 personer er arrestert i det som skal være den største pedofilisaken i Portugal noensinne.

Aksjonen ble kalt Operation Predator, og var ikke formelt en del av Madeleine-etterforskningen. Men nå undersøker politiet bevisene for å se om det kan finnes spor etter savnede Madeleine i materialet.

Ny etterforsker avsløte pedofiliring

Visedirektør Paulo Rebelo i det portugisiske politidirektoratet Polícia Judiciaria (PJ) tok tidligere denne uka over etterforskningen av Madeleine-saken, etter at den skandaliserte politiveteranen Goncalo Amaral trakk seg etter at han hadde beskyldt britisk politi for å ta parti for Madeleines foreldre.

Rebelo ble kjent i Portugal nettopp etter å ha avslørt Portugals mest kjente pedofiliring.

Foreldrene slår tilbake anklager

I går meldte den portugisiske avisa 24 Horas at Madeleine og de to tvillingene Sean og Amelie ikke var alene i familiens ferieleilighet kvelden Madeleine forsvant. Avisa meldte også at Madeleine og de andre barna skal ha vært dopet ned med sovemidler.

FORTSATT SAVNET: Nå søkes det etter bilder av Madeleine i beviser hentet inn fra en omfattende pedofili-ring i Portugal. Foto: Scanpix
FORTSATT SAVNET: Nå søkes det etter bilder av Madeleine i beviser hentet inn fra en omfattende pedofili-ring i Portugal. Foto: Scanpix Vis mer

McCann-foreldrenes talsmann Clarence Mitchell svarte at anklagene var latterlige.

- Etter de nye spekulasjonene i portugisisk media vil foreldrene gjøre det helt klart at de aldri, aldri har gitt sovemidler til barna. Å hevde noe annet er skandaløst og sårende, sier Mitchell til Daily Mail.

Gerry McCann skal være spesielt bekymret over at spekulasjonene kan skade søket etter datteren og at det i tillegg kan skade ekteparets rykte som leger.

Kate og Gerry er derimot mer fornøyd med at politiet nå retter søkelyset mot pedofili-kretser.

– Dette viser at portugisisk politi nå ser i riktig retning. Det kan gi viktige spor, sier en venn nær familien.

Borte i fem måneder

Etter at Paulo Rebelo tok over ansvaret har etterforskningen har tydeligvis satt ny fart.

Blant annet må de 350 turistene som bodde i samme feriekompleks som McCann-familien nå avgi DNA-prøver og fingeravtrykk.

Søker etter Madeleine i pedofili-ring

Fire år gamle Madeleine forsvant fra familiens feriehjem i Portugal for fem måneder siden.

GERRY MCCANN: Madeleines far ble fotografert på sykkeltur tidligere denne uka. Kilder nær familien sier at de er glade for at politiet nå retter søkelyset mot pedofile i saken.
NY ETTERFORSKNINGSLEDER: Paulo Rebelo som ble kjent etter å ha sprengt Portugals største pedofiliring, tar over etterforskningen av Madeleines forsvinning.
FIKK SPARKEN: Goncalo Amaral.