Søker etter Marianne Rugaas Knutsen

Politiet søker i Ørje etter levningene av Marianne Rugaas Knutsen, som forsvant i 1981. Seriemorderen Thomas Quicks forklaringer ligger til grunn for søket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har gjennomført de første undersøkelsene i et skogområde ved Ørje i jakten på å finne levninger etter Marianne Rugaas Knutsen som forsvant i 1981.

Den svenske seriemorderen Thomas Quick er siktet for å ha drept Marianne Rugaas Knutsen. Hun var sju år gammel da hun skal ha blitt bortført fra Risør i 1981. I et intervju med Nettavisen tidligere i år fortalte den svenske massemorderen at det var han som hadde tatt livet av Marianne og begravd henne om lag én kilometer fra Klund kirke i Ørje kommune i Østfold.

- Jeg kan bekrefte at vi har vært i området og det vurderes om vi skal ut igjen. Vi er foreløpig ikke misfornøyde med det vi har oppnådd, sier etterforskningsleder Unni Fries Stepaschko ved Oslo politidistrikt til Agderposten.

Etterforskningsgruppen avventer overslag på kostnader og gjennomføring av gravearbeidene i skogområdet i Ørje. Ifølge avisen skal politiet også ha gjort indikasjoner på funn med likhu nder som har vært benyttet i de foreløpige søkene i det aktuelle området.

- Gravingen må planlegges nøye. Vi venter på et kostnadsoverslag over dette. Parallelt venter vi på rapporter om hvordan selve gravingen best kan gjennomføres, sier Fries Stepaschko.

Etterforskningslederen opplyser at politiet har som mål at søkene skal være avsluttet i løpet av forsommeren.

(NTB)

<B>FORSVANT: </B> Ikke før Thomas Quick begynte å forklare seg om flere drap i Norge, fikk politiet opplysninger som kan forklare hvordan Marianne Rugaas knutsen forsvant i 1981. Her er hun avbildet med kjolen hun hadde på seg da hun forsvant.