Søker etter polakk etter kanovelt i Horten

Mannen kunne ikke svømme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er satt i gang en redningsaksjon etter at en polsk mann falt i Borrevannet i Horten kommune lørdag kveld. Mannen kunne ikke svømme.

Mannen satt sammen med to andre polske kamerater og fisket da kanoen deres veltet klokken 22.30. Den ene av de to fiskekameratene dykket etter den savnede, som ikke er svømmedyktig, men uten resultat, opplyser operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til NTB.

- Vi har ikke gjort funn foreløpig. Det er svært dårlig sikt på grunn av tilsiget av vann etter de store nedbørsmengdene. Nå har det gått tre og en halv time siden han ble savnet, så dette ser ikke bra ut, sier Wendelborg i 2-tiden.
Språkproblemer
Politiet fikk melding om ulykken først ved midnatt, og en halvtime senere ble Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) varslet og bedt om å bistå med et Sea King redningshelikopter.

- Det var store språkproblemer, og derfor tok det lang tid før vi fikk klarhet i hva som faktisk hadde skjedd og hvor ulykken hadde funnet sted, sier vakthavende redningsleder Sølve Tanke Hovde ved HRS til NTB.

Uhellet skjedde i sørenden av det fire kilometer lange Borrevannet. Vannet har mye siv og er grunt, med en snittdybde på 2,5 meter. På det dypeste er vannet 15 meter, men er nok noe dypere nå etter all nedbøren, tror politiet.


Utvider søket
Redningshelikopteret har brukt varmesøkende kameraer, mens politiet har satt ut egen båt for å søke etter den savnede polakken utover natten. Utvidet søk blir satt i gang når det lysner.

De tre polakkene jobber alle ved en bedrift i Horten. De to som overlevde kanovelten er tatt hånd om av politiet og får tilbud om krisehjelp.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer