Søker etter savnet fisker i Rogaland

51 år gammel fisker er meldt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper og et redningshelikopter søker fredag kveld etter en 51 år gammel yrkesfisker som er meldt savnet utenfor Hellvik i Rogaland.

Mannen dro ut alene med sin 26 fot store båt fra Hellvik fredag formiddag. Målet var Moivika, like vest for Hellvik, hvor han hadde noen hummerteiner, opplyser Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB.

Fredag kveld var mannskaper fra Egersund brannvesen på vei til stedet for å sjekke om teinene var blitt tømt i løpet av dagen.

- Mannen ble meldt savnet av broren sin klokka 16.45 i ettermiddag, men ingen har sett ham siden klokka 10 i formiddag, opplyser operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Båten Santana er ikke funnet. Et Sea King redningshelikopter deltok i søket allerede fra tidlig kveld. Også redningsskøyta Peter Henry von Koss og en losskøyte saumfarer søkeområdet som er utvidet til lenger vest i Nordsjøen på grunn av vinden.

- I tillegg er en rekke sivile fartøy bedt om å holde utkikk. Dette er et trafikkert område, sier vakthavende redningsleder Per Fjeld til NTB.

Det er Hovedredningssentralen for Sør-Norge som koordinerer søket etter mannen.

Også et kystvaktskip er på vei til området fra Bømlo. Det er ventet å ankomme søkeområdet ved 23-tiden fredag kveld.

(NTB)