Søker etter tre personer etter forlis

Flere fartøyer søker etter tre personer etter at fraktebåten «Steinfalk» forliste utenfor Øygarden i Hordaland i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipet forliste rundt 5 nautiske mil utenfor Øygarden i Hordaland.

- Vi søker nå etter redningsflåte eller personer i overlevingsdrakt i sjøen, sier redningsleder Terje Langås ved Hovedredningssentralen på Sola.

Ved 8.15-tiden torsdag hadde søket vært resultatløst.

Det er dårlig vær med kraftige regnbyger, noe som gjorde at et helikopter ikke lenger kunne brukes i aksjonen.

Bergens-rederi

Fraktebåten «Steinfalk» tilhører rederiet Alverstraum i Bergen, er på 350 tonn og er 41 meter langt. Båten er fra 1948 og ble kjøpt av Alverstraum i mai i år. Før den tid het båten «Finnøyfjord». «Steinfalk» har gått i frakttransport i Bergensområdet og Sogn.

«Steinfalk» var natt til torsdag på vei fra Arna utenfor Bergen til Kollsnes med grus. Rundt 5 nautiske mil før skipet var fremme klokken 1.27 meldte det om problemer.

- Vi fikk en melding formidlet via trafikksentralen på Fedje. Den gikk ut på at båten hadde fått 5-6 graders slagside og ba om assistanse fra taubåt for å bli slept inn. «Steinfalk» var på samme tid i kontakt med rederiet, og da var det ikke sagt noe om at situasjonen var dramatisk, sier Langås.

Ingen har vært i kontakt med frakteskipet etter disse samtalene.

Christen Dale i C. Dale Shipbrokers, som har en eierandel i båten, ble oppringt ved 1.30-tiden natt torsdag fra en av de tre om bord.

- Han som ringte fortalte at båten nærmet seg lossestedet, men hadde fått slagside og bedt om assistanse. I mellomtiden skulle skipet holde seg på samme posisjon, sier Christen Dale.

Redningsutstyr

Etter 30-45 minutter fikk Dale beskjed fra Hovedredningssentralen på Sola at et skip i leteområdet ikke fikk kontakt med «Steinfalk», og at man derfor regnet med at båten hadde gått ned.

- Jeg fikk fortalt fra båten at de hadde overlevingsdrakter til alle i styrehuset og det var også redningsflåte om bord, sier Dale.

De tre om bord er alle hjemmehørende i Bergens-området.

(NTB)