Søker etter tre personer etter forlis

Store styrker søker nå etter de tre personene som var om bord da fraktebåten «Steinfalk» forliste utenfor Øygarden i Hordaland i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert: 14. desember klokka 04.13.

Båten ble meldt savnet i 02-tida i natt, etter at Hovedredningssentralen på Sola hadde mottatt nødmelding fra båten en halvtime før. Mannskapet meldte da at båten hadde fått slagside. Ved hovedredningssentralen på Sola regner man det som sannsynlig at båten har gått ned.

- Tjue minutter seinere mistet vi kontakten med båten, sier vakthavende ved Hovedredningssentralen på Sola, Terje Langås, til Dagbladet.no. Mannskapet svarte verken på mobilnettet eller radio. Langås ser ikke bort i fra at «Steinfalk» har kantret. «Steinfalk» var ifølge NTB på vei fra Arna utenfor Bergen til Kollsnes med grus i natt. Da mannskapet meldte om problemer, var båten rundt fem nautiske mil fra målet. Det blåste liten til full storm i kastene i området og bølgene var opp mot fem meter høye.

- Vi søker nå etter redningsflåte eller personer i overlevingsdrakt i sjøen, sier redningsleder Langås til NTB.

Ved 7.30-tida i dag hadde søket vært resultatløst. Det dårlige været gjorde at et helikopter ikke lenger kunne brukes i aksjonen.

Fraktebåten «Steinfalk» tilhører et rederi i Bergen og er 41 meter langt.