Søker fortsatt etter kajakkpadler i Voss

Ble meldt savnet lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søket fortsetter søndag etter en kajakkpadler som ble meldt savnet i Raundalselva i Voss lørdag.

Letingen pågikk hele natten med hjelp fra politiet, Røde Kors, Hordaland sivilforsvarsdistrikt og Norske Redningshunder. Den savnede padlerens kajakk ble funnet like før klokken 7 søndag morgen ovenfor Palmafossen i Raundalselva.

Letingen fortsetter utover dagen søndag og politiet skal vurdere fortløpende hvilke søkemetoder som skal benyttes videre.

- Den savnede er en knapt 20 år gammel mannlig britisk statsborger. Hans familie er varslet og blir fortløpende orientert om den pågående aksjonen, opplyser operasjonsleder Erik Hole i Hordaland politidistrikt.

Tatt av strømmen Politiet fikk klokken 18.28 lørdag kveld en telefonsamtale fra en fortvilet mann som fortalte at kameraten hans hadde falt ut av en kajakk og blitt ført med strømmen nedover den strie elva. Den savnede padleren var i et følge på fire da ulykken skjedde. Politiet fikk opplyst at mannen ble sittende fast. Han ble tatt av strømmen da han forsøkte å komme seg løs.

Det er stor vannføring i elva, noe som skaper utfordringer for redningsaksjonen. Lørdag kveld ble det funnet en hjelm, men det er usikkert om den tilhører den savnede padleren.

Preget av ulykken Festivalen Ekstremsportveko starter i Voss søndag. Arrangementets leder Sofie Torlei Olsen forteller at padleturen ikke skjedde i regi av Ekstremsportveko, men hun sier at kajakkmiljøet er sterkt preget av ulykken.

- Dette er selvsagt en tung start for festivalen, men vi håndterer hendelsen så godt vi kan, samtidig som planleggingen og gjennomføringen av aktivitetene skjer så normalt som mulig, sier hun.

De tre kameratene som var sammen med briten da han forsvant, blir fulgt opp av kriseteamet i Voss kommune. Voss Kajakklubb og padlemiljøet på Voss er også i tett kontakt med dem.

- Ulykken skjedde på en strekning som er mye padlet, noe som gjør hendelsen enda vanskeligere å fatte. Våre tanker går nå til ungdommens familie, og til vennene som var med på elva denne dagen, sier leder Dag Sandvik i Voss Kajakklubb.

(NTB)