INGEN SAVNET: Politiet har ingen indikasjoner på at noen er savnet etter at taket raste sammen på Rimi-butikken i formiddag. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
INGEN SAVNET: Politiet har ingen indikasjoner på at noen er savnet etter at taket raste sammen på Rimi-butikken i formiddag. Foto: Torbjørn Berg/DagbladetVis mer

Søker gjennom rasert Rimi

Ulykken skal granskes av Statens bygningstekniske etat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet søker fortsatt gjennom snømassene som fikk taket på en Rimi-butikk i Larvik til å rase sammen i formiddag.

Savnet kvinne kom til rette
Klokken 11.20 fikk politiet melding om raset. Fem personer kom seg ut.
- Vi tror vi har kontroll på alle. Men selv om vitner på stedet mener at de ikke kan være noen under taket så må vi sjekke det ut, sa operasjonsleder Petter Aronsen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no i 12-tida.

En kvinne som ble meldt savnet etter raset kom til rette. Det var fire ansatte og tre kunder i butikken da taket raste sammen, ifølge NTB.
En av kundene fikk deler av taket over seg, men skal ikke ha kommet fysisk til skade. En person ble sendt til sykehuset med lettere skader.

- Ser ut som helvete
- Det ser ut som et helvete, for å si det rett ut. Alt har rast sammen. Forhåpentligvis har vi fått ut alle, men vi gjør nå søk, sa overbefal Steinar Johnsen ved brannvesenet i Larvik til Dagbladet.no like etter ulykken.

Ved 17-tiden i dag søkte politiet fortsatt i ruinene.
- Vi leter ennå. Det er ingen indikasjoner på at det fins savnede der inne men vi søker gjennom, sier operasjonsleder Jorunn Heide i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Tung snø på taket
Det var tung snø på det 300 kvadratmeter store taket som førte til at bygningen raste sammen.

— Ifølge de ansattes og andre vitners forklaringer skal det ikke ha vært noen igjen, men dette blir nå kontrollert. Det er et område midt i butikken som er helt flattrykket, og der er vi avhengig av hjelp fra ruinhunder, gravemaskin og kranbil for å få undersøkt det, sier operasjonsleder Heide til NTB.

Skal granskes
Statens bygningstekniske etat vil følge opp rasulykken som mandag rammet en Rimi-butikk i Larvik. — Det er oss som lager bygningsforskriftene, og når et tak bryter sammen under snømasser, er det viktig å finne årsaken til det som skjedde, sier etatens leder, direktør Olav Berge, til NTB. Han bekrefter at det er plan- og bygningsetaten i Larvik kommune som har et prinsipielt overordnet ansvar, men sier at den enkelte huseier sitter med det økonomiske og eventuelt strafferettslige ansvar når en slik ulykke skjer. — Det er ikke lenge siden en huseier i Oslo ble dømt fordi en del av gesimsen på et bygg falt i hodet på en fotgjenger. Prinsipielt er det ingen forskjell på de to hendelsene, sier Berge. Han fastslår at huseiers ansvar er totalt.

SØKER MED HUNDER: Ruinhunder søker gjennom Rimi på Hovland i Larvik. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
SØKER MED HUNDER: Ruinhunder søker gjennom Rimi på Hovland i Larvik. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer