Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søker i gruver etter Ørjan (25)

- Ønskelig å undersøke alle muligheter, sier politiet.

SAVNET: 25 år gamle Ørjan Helmer Gundersen Solum. Foto: Privar/Politiet. Vis mer

Mandag starter politiet søk etter 25 år gamle Ørjan Helmer Gundersen Solum i Steinsåsgruvene i Arendal. Dette melder politiet på sine nettsider.

25-åringen har vært savnet siden 25. mars i år.

- Gruva ligger i nær tilknytning til stedet der Solum sist ble sett. Det er derfor ønskelig å undersøke alle muligheter knyttet til gruva også, sier politifaglig etterforskningsleder Tor Inge Omland i pressemeldingen.

- Krevende terreng

Politiet har tidligere søkt og undersøkt i området hvor Solum sist ble sett. Gruvesøket ble først omtalt av Agderposten.

- Søksområdet er stort og tidvis utilgjengelig. Politiet ønsker å undersøke alle muligheter, og gjennomførte derfor tidligere i uke 20 nytt søk med fem hundeekvipasjer fra Agder politidistrikt, sier Omland videre.

Omland sier til Dagbladet at gruvene ligger innenfor et naturlig søkeområde for politiet.

- Grunnen til at det har tatt tid å gå inn i gruvene er at det er krevende terreng. Gruvene er gamle, og med tanke på HMS er det gjennomført en omfattende sikkerhetsanalyse av brannvesenet og andre.

Han forteller at politiet tidligere har undersøkt området med droner.

- Vi er ikke fornøyd hvis vi ikke kan si med sikkerhets at vi har gjennomført alle muligheter. Derfor gjør vi dette nå.

- Ingen mistenkte

Politiadvokat Vanja Bruvoll i Arendal og Froland politidistrikt har tidligere sagt til TV 2s «Åsted Norge» at politiet tror Solum kan ha blitt utsatt for en kriminell handling. Denne teorien er basert på omfattende etterforskning i saken.

Omland sier imidlertid at politiet holder alle muligheter åpne, og utelukker heller ikke andre forklaringer på forsvinngen. Han vil ikke kommentere om det er funnet nye fysiske spor i saken.

- Vi har ingen mistenkte i saken. Ingen er siktet eller tiltalt, og ingen personer er i politiets søkelys per nå.

Omland forteller at politiet først vil ta seg for seg to gruver i umiddelbar nærhet til stedet hvor Solum sist ble sett.

- Så må vi eventuelt utvide søket dersom det er fornuftig.

Ifølge politiet bistår brannvesenet politiet med nødvendig utstyr til gruvesøket, og politi og brannvesen vil jobbe på stedet til søket er gjennomført.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!