Søker i parets bil

Anne Sofie Blom-Pettersen savnet. Ektemannen siktet for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NØTTERØY (Dagbladet): Bilen til Anne Sofie Blom-Pettersens ektemann ble i går tauet inn av politiet. Nå vurderer politiet å bruke likhund til å søke gjennom mannens bil, skriver VG.

- Vi har bedt om bistand fra Nye Kripos til å gjennomføre tekniske undersøkelser av bilen, sier politiadvokat Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Huset har politiet gjennomsøkt tidligere, på leting etter firebarnsmoren.

Falsk forklaring

Den 43 år gamle ektemannen er siktet for falsk forklaring.

- Vi vurderer fortløpende om det er grunnlag for varetektsfengsling. Det er det ikke foreløpig, sier Sakrisvold.

Ektemannen har tilbrakt natten på Tønsberg politistasjon, der han satt i avhør til seint i går kveld. Kona (41) forsvant fra deres felles hjem på Teie på Nøtterøy natten mellom 8. og 9. november. Ektemannen skal ha forklart at de la seg sammen, men at hun var borte da han våknet om morgenen.

- Bakgrunnen for siktelsen er at det etter vår oppfatning er ting i mannens forklaring som ikke passer i forhold til tidligere avhør og annen informasjon vi har i saken, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

FORSVANT UTEN UTEN MOBILEN:  Politiet har allerede gjennomsøkt parets hus, og vil i dag gjennomsøke bilen. Foto: PEDER GJERSØE
FORSVANT UTEN UTEN MOBILEN: Politiet har allerede gjennomsøkt parets hus, og vil i dag gjennomsøke bilen. Foto: PEDER GJERSØE Vis mer

Han vil ikke si noe om hva i mannens forklaring som er uriktig.

Ifølge politiadvokaten har 43-åringen ikke uttrykt ønske om å få oppnevnt forsvarer.. Flere vitner ble i går rutinemessig avhørt.

Meldte ikke kona savnet

Den savnede firebarnsmoren ble sist sett i ekteparets felles hjem ved Teie på Nøtterøy. Mobiltelefonen og jakka hennes lå igjen hjemme etter at hun forsvant.

-  Den siste sikre observasjonen er fra 23-tida om kvelden tirsdag 8. november, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold.

Ifølge VG skal paret ha hatt en mislykket samtale om samlivsproblemer kvelden før Nøtterøy-kvinnen forsvant. Tønsberg-ekteparets barn er 11, 13, 15 og 21 år gamle. De tre yngste barna skal ha vært hjemme i tidsrommet moren skal ha forsvunnet.

Ektemannen meldte ikke kona savnet. Det var parets 21 år gamle sønn som etter to dager kontaktet politiet. Barna i familien er blitt tatt hånd om av et kriseteam siden moren forsvant.

Intens leting

Store politistyrker og leitemannskaper, samt dykkere og helikopter, har gjennomsøkt nærområdet. Kvinnens familie, arbeidskolleger og venner er også avhørt, i tillegg til at politiet har foretatt rundspørringer i nabolaget. Letingen etter kvinnen ble avsluttet i begynnelsen forrige uke. Politiet vurderer fortløpende hvorvidt letingen skal gjenopptas. Men så langt står politiet uten spor etter kvinnen.

-  Hun har ikke gitt livstegn fra seg siden hun forsvant, sier Sakrisvold.

De nye avhørene av ektemannen har ikke ført til nærmere undersøkelser av bopel, ifølge Sakrisvold.

Utelukker ingenting

Etterforskerne kan ikke utelukke at 41-åringen har vært utsatt for en kriminell handling, og det er satt store ressurser inn på å oppklare saken.

-  Så langt har vi ingen sikre holdepunkter for å si med sikkerhet hvor kvinnen er eller hva som kan ha skjedd, sier politiadvokat Sakrisvold til Dagbladet.

-  Vi må etterforske på bred front, legger han til.

Familiefirma

Familien skal være aktiv i en karismatisk menighet utenfor statskirken. Den siktede faren er registrert som daglig leder i et firma, der den eldste sønnen også jobber. Den savnede kvinnen er ca. 170 cm høy. Hun skal ha vært iført olabukser og ei mørk jakke da hun forsvant.

<B>LETER I VANNET: Anne Sofie Blom-Pettersen har vært savnet fra sitt hjem siden 8. november.
SAVNET: Anne Sofie Blom-Pettersen.