Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søker ikke under vann

Nye Kripos søker ikke vannet i Thailand. De stoler på lokale myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 6. januar i år leverte norske Centra Consult et tilbud til Nye Kripos om hjelp til å utføre undervannssøk etter savnede etter flodbølgekatastrofen i Thailand. Centra Consult er det firmaet i Norge som har størst kompetanse på søk under vann, og har hjulpet politiet i flere store kriminalsaker. Blant annet dobbeltdrapet i Baneheia og trippeldrapet på Orderud gård.

Nå har Nye Kripos bestemt seg for at de ikke har behov for å gjøre egne søk under vann i Thailand.

- Vi har tatt det opp med thailandske myndigheter, og så langt har de ikke funnet behov for å be om slik bistand. De sitter selv på det nødvendige utstyret, sier Nye Kripos-sjef Arne Huuse til Dagbladet.

Vil ikke ha hjelp

Når det gjelder søkene på land har ikke norske myndigheter vært like sikre. Derfor har Nye Kripos sendt ned egne folk som er spesialister på å lete etter lik på land. Men det kommer de altså ikke til å gjøre for søk i farvannet rundt Phuket.

- Det gjør vi ikke. Det måtte eventuelt være at thailandske myndigheter hadde et udekket behov, sier Huuse.

Etter det Dagbladet erfarer får thailandsk marine bistand fra USA i søkene under vann. Så langt er det gjennomført helikoptersøk og dykk. Det skal ha blitt søkt ned til 20 meters dyp, men det er usikkert hvilke områder det er søkt i.

Venter fortsatt på svar

Tilbake sitter Centra Consult og venter på svar på tilbudet. Det hadde daglig leder i selskapet, Morten Vonheim, ikke fått da Dagbladet snakket med ham.

- Foreløpig har vi ikke hørt noe konkret, men vi avventer endelig tilbakemelding, sier han.

48 identifisert

Samtidig pågår identifiseringsarbeidet i Thailand for fullt. I dag kan Nye Kripos fortelle at de har identifisert ytterligere tre nordmenn i Thailand.

Dermed er 48 nordmenn identifisert etter flodbølgekatastrofen i Thailand, mens 36 fortsatt har status som savnet.

Alle pårørende til de identifiserte er informert om at deres kjære er funnet.

Les også: Arne Huuse gjør opp status i dag.

: SØK PÅ PATONG: Engelske og sveitsiske dykkere søker etter bagasje og andre ting på stranda i Patong. Nye Kripos ønsker ikke å betale for norske dykkere i Thailand.