Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søker klimaråd fra LO og NHO

Vil ha arbeidslivets innspill til neste års klimamelding.

SØKER KLIMARÅD: Statsminister Jens Stoltenberg ber LO og NHO om klimaråd. Foto: Scanpix / Cornelius Poppe.
SØKER KLIMARÅD: Statsminister Jens Stoltenberg ber LO og NHO om klimaråd. Foto: Scanpix / Cornelius Poppe. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

- Jeg vil be Miljøverndepartementet legge til rette for et snarlig møte med LO og NHO om dette, skriver statsminister Jens Stoltenberg i et brev til LO, ifølge Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

LO-leder Roar Flåthen har foreslått et «Arbeidslivets klimaråd». Statsministeren svarer med å peke på at klimamålene må være forenlige med å videreutvikle et konkurransedyktig næringsliv.

- Jeg ser derfor positivt på LOs forslag om å involvere aktørene som i praksis skal stå for en miljøvennlig omlegging og en bærekraftig produksjon, svarer Stoltenberg.

LO-lederen velger å se svaret som en «positiv respons».

- Så får vi i neste omgang ta opp hvordan dette samarbeidet bør formaliseres. For oss i LO er det viktig at arbeidslivets parter blir involvert i arbeidet med å redusere utslippene av klimagasser, sier Flåthen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling