Politisperringer på riksvei 4 etter at to små jenter ble kidnappet på Hadeland i går formiddag. De er fortsatt ikke funnet, og politiet søker nå et kvinnelig vitne som kan sitte på informasjon i saken.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Politisperringer på riksvei 4 etter at to små jenter ble kidnappet på Hadeland i går formiddag. De er fortsatt ikke funnet, og politiet søker nå et kvinnelig vitne som kan sitte på informasjon i saken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Søker kvinne i kidnappingssaken

Tror hun kan ha viktig informasjon. - Ble kontaktet av en mann i en mørk Volvo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ønsker å komme i kontakt med et vitne, «en kvinne som trillet sykkel i nordenden av Gran sentrum i går», i forbindelse med at to jenter på henholdsvis ett og tre år ble brutalt kidnappet av flere maskerte menn i Brandbu på Hadeland i 10.30-tida.

- Kvinnen ble kontaktet av en mann i en mørk Volvo stasjonsvogn. Mannen så ut som om han var av utenlandsk opprinnelse og snakket svensk, opplyser Vestoppland politidistrikt, og anmoder kvinnen om å kontakte politiet på telefon 02800.

Politiet har fortsatt ikke greid å smalne søket etter de to jentene, som ble bortført under en samværssamtale med mor på Gran frivillighetssentral i Brandbu. Det har gått 24 timer siden hendelsen og politiet utelukker ikke at de kan være ført ut av landet.

- Vi har etterlyst de gjennom Schengen, sier påtaleansvarlig Linn Hilde Fosso ved Vestoppland politidistrikt.

Barnas far, som er bosatt i Østfold, er etterlyst internasjonalt.

Politiet frykter at barna kan befinne seg langt utenfor Norges grenser.

- Vi har etterlyst de gjennom Schengen, sier Fosso, som med det håper at politikollegaene i utlandet kan bistå.

Politiet skal i dag vurdere varetektsfengsling av de tre pågrepne irakerne. To av dem ble pågrepet i Østfold i går ettermiddag, mens den tredje ble pågrepet på Sollihøgda i Hole kommune. Jentene var ikke å finne i noen av bilene.

En av de pågrepne, en irakisk mann i 30-åra som er bosatt i Sverige, ble tatt i en en svenskregistrert Saab i Grålum i Østfold får timer etter bortføringen. Han hevder han hadde vært på guttetur i Oslo og nekter bekjentskap til saken.

- Han avviser enhver kjennskap eller noen annen befatning overhodet med denne saken, sier mannens advokat, Harald Ottestad ifølge NTB.