Søker langs strand etter savnet båtfører (56)

I Austrheim kommune. Siste sikre livstegn fra sjøvant båtmann på vei fra Nordland til Hordaland kl. 10.28 i går.

GODT UTSTYRT OG KYNDIG BÅTFØRER: dette er den 31 fot store fritidsbåten som plutselig mistet kontakt med omverdenen utenfor Fedje i Nordhordland. Foto: HRS Sør-Norge.
GODT UTSTYRT OG KYNDIG BÅTFØRER: dette er den 31 fot store fritidsbåten som plutselig mistet kontakt med omverdenen utenfor Fedje i Nordhordland. Foto: HRS Sør-Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Hovedredningssentralen Sør-Norge har nå satt i gang strandsøk i Austrheim kommune etter en 56 år gammel mann som har vært savnet sammen med sin 31 fot store fritidsbåt siden fredag formiddag, opplyser Vest politidistrikt ved 12.30-tiden.

- Strandsøket betyr ikke at det har kommet nye spor i søket. Men det er i dagslys under gunstige sjøforhold at det er best gjøre strandsøk, sier vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Båten dro fra Sandnessjøen i Nordland og vært framme i Hjellestad ved Bergen ved 12-tiden fredag.

---

Hovedredningssentralen i Sør-Norge trapper opp med en storstilt leteaksjon i formiddag etter en båt og en mann om bord, som er savnet i området ved Fedje i Hordaland.

Den 31 fot store båten og en sjøvant kar i 50-åra var ikke funnet ved 09-tiden lørdag.

10-12 båter, to helikoptre og to til fire småfly skal delta i den store aksjonen utlover lørdagen, opplyser vakthavende redningsleder Asbjørn Viste i Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

- Det har pekt seg ut et begrenset søkeområde, selv om det ikke er registrert sikre spor siden fredag formiddag. Klokka 09.55 i går hadde vi en veldig god observasjon. Det siste sikre var en halvtime seinere. Klokka 10.28 virker det til å ha skjedd noe. Mannen om bord brøt en telefonsamtale, sier vakthavende redningsleder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer