GODT UTSTYRT OG KYNDIG BÅTFØRER: dette er den 31 fot store fritidsbåten som plutselig mistet kontakt med omverdenen utenfor Fedje i Nordhordland. Foto: HRS Sør-Norge.
GODT UTSTYRT OG KYNDIG BÅTFØRER: dette er den 31 fot store fritidsbåten som plutselig mistet kontakt med omverdenen utenfor Fedje i Nordhordland. Foto: HRS Sør-Norge.Vis mer

Søker langs strand etter savnet båtfører (56)

I Austrheim kommune. Siste sikre livstegn fra sjøvant båtmann på vei fra Nordland til Hordaland kl. 10.28 i går.

SISTE: Hovedredningssentralen Sør-Norge har nå satt i gang strandsøk i Austrheim kommune etter en 56 år gammel mann som har vært savnet sammen med sin 31 fot store fritidsbåt siden fredag formiddag, opplyser Vest politidistrikt ved 12.30-tiden.

- Strandsøket betyr ikke at det har kommet nye spor i søket. Men det er i dagslys under gunstige sjøforhold at det er best gjøre strandsøk, sier vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Båten dro fra Sandnessjøen i Nordland og vært framme i Hjellestad ved Bergen ved 12-tiden fredag.

---

Hovedredningssentralen i Sør-Norge trapper opp med en storstilt leteaksjon i formiddag etter en båt og en mann om bord, som er savnet i området ved Fedje i Hordaland.

Den 31 fot store båten og en sjøvant kar i 50-åra var ikke funnet ved 09-tiden lørdag.

10-12 båter, to helikoptre og to til fire småfly skal delta i den store aksjonen utlover lørdagen, opplyser vakthavende redningsleder Asbjørn Viste i Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

- Det har pekt seg ut et begrenset søkeområde, selv om det ikke er registrert sikre spor siden fredag formiddag. Klokka 09.55 i går hadde vi en veldig god observasjon. Det siste sikre var en halvtime seinere. Klokka 10.28 virker det til å ha skjedd noe. Mannen om bord brøt en telefonsamtale, sier vakthavende redningsleder.

Han betegner mannen om bord som profesjonell til å håndtere båter og sjø.

- Båten er veldig godt teknisk utstyrt, og forholdene på sjøen har vært tilnærmet supre, sier Viste.

Seilte fra Nordland

Den savnede båtføreren var på vei fra Sandnessjøen i Nordland til Hjellestad utenfor Bergen for å selge båten. Det var en kamerat som meldte mannen savnet. I løpet av en telefonsamtale hørte kameraten noe han mente var unormalt, og så ble samtalen brutt, og han fikk ikke kontakt da han ringte opp igjen, skriver NTB.

I natt var tre helikoptre, ett fly og flere båter med i søket i Fensfjorden øst for Fedje i Nordhordland.

Både redningsselskapet, Røde Kors og mannskaper fra Forsvaret deltar i letingen.