Søker med fly etter savnet seilbåt utenfor norskekysten

- De har bare blitt borte, sier redningsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kystverket har startet flysøk etter tre nederlendere som er meldt savnet i en seilbåt utenfor norskekysten.

Kystverket startet ved 8-tiden søk etter de tre med fly langs kysten fra Lindesnes og nordover mot Fedje, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) Ola Vaage til NTB.

Helikopter - I tillegg er helikoptertrafikken inn og ut av Nordsjøen bedt om å holde utkikk etter den savnede båten. Det samme er båter som går langs kysten, sier redningslederen.

To nederlandske menn og en kvinne skal være om bord i den nederlandske seilbåten Warnow, som forlot England 15. april. Siste livstegn fra de tre var to dager senere. Da befant båten seg ved Draupner-feltet i Nordsjøen, og de ringte hjem til familien med mobiltelefon.

- Da var det ingen tegn på at noe var galt, sier Vaage, som forteller at båten har både VHF-utstyr og antakeligvis en nødpeilesender.

Mobiltelefon - Det er mange båter der ute, men det er ikke gitt beskjed om at det var noe problem. De har bare blitt borte.

Fra Nederland prøver man å spore mobiltelefonene til de tre savnede, men så langt er det ikke gjort noen treff.

Det er familiene til seilerne som har meldt dem savnet. Hovedredningssentralen har også etterlyst båten i alle naboland.

(NTB)