SØKER: Den tyske avisa HAZ skriver tirsdag formiddag at tyske myndigheter nå leter med gravemaskin på en tomt i Tyskland. Vis mer

Søker med gravemaskin i Maddie-saken

Ifølge flere tyske medier søker politiet nå med gravemaskin i en kolonihage utenfor Hannover. Statsadvokaten bekrefter at det er i forbindelse med Maddie-saken.

Publisert

Den tyske avisa HAZ skriver tirsdag formiddag at tyske myndigheter nå leter etter noe i en kolonihage utenfor Hannover i Tyskland.

FORSVANT: Maddie McCann har vært savnet siden 2007. Foto: Privat / Rex
FORSVANT: Maddie McCann har vært savnet siden 2007. Foto: Privat / Rex Vis mer

Politiet bruker både hunder, drone og gravemaskin i søket. Statsavdokaten i delstaten bekrefter at søket er i forbindelse etterforskningen av forsvinningen til Madeleine «Maddie» McCann.

Område sperret av

Bild skriver at aksjonen har pågått i hele dag, og at den også vil fortsette ondag.

Etterforskere på stedet vil ikke si til HAZ hva de leter etter.

Det er satt opp gjerder rundt et større område av kolonihagen, og gjerdene er dekket med en svart duk for å hindre innsyn, viser bilder fra stedet.

SØK: Det graves med både spader og gravemaskin på stedet. Foto: Peter Steffen / DPA / AP / NTB scanpix
SØK: Det graves med både spader og gravemaskin på stedet. Foto: Peter Steffen / DPA / AP / NTB scanpix Vis mer

Maddie McCann var tre år gammel da hun forsvant fra et leilighetskompleks i Praia da Luz i Portugal i 2007. En 43 år gammel tysker er siktet for å ha drept henne, men hun er aldri blitt funnet.

Tidligere overgrepsdømt

Tysk politi har imidlertid tidligere sagt at de mener Madeleine er død.

43-åringen som nå er siktet i saken er tidligere dømt for overgrep og soner for tiden en narkotikadom i et tysk fengsel.

Den mistenkte mannen skal tidligere ha bodd i nærheten av området hvor politiet nå leter.

Mannen reiste også rundt i Portugal i en campingbil, og politiet mener han var i området der treåringen forsvant i det aktuelle tidsrommet.

GRAVER: Politiet søker på et større område i kolonihagen i Hannover tirsdag. Foto: Peter Steffen / DPA / AP / NTB scanpix
GRAVER: Politiet søker på et større område i kolonihagen i Hannover tirsdag. Foto: Peter Steffen / DPA / AP / NTB scanpix Vis mer

Politiet har tidligere sagt at de har «nesten nok» beviser til å ta ut tiltale mot den mistenkte mannen.

Tidligere i juli undersøkte portugisisk politi tre brønner i Algarve-regionen i Portugal i forbindelse med forsvinningssaken, ifølge flere britiske medier.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer