Søker med hund i grillen

SKIEN (Dagbladet): Politiet har i dag brukt likhund for å gjennomgå bilen til Gamal Hosein. Også grillkiosken skal gjennomsøkes med hunder for å finne ut om Gry kan ha blitt drept der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politadvokat Jon H. Borgen bekrefter overfor Dagbladet at hundene har søkt i Gamal Hoseins bil. Borgen vil imidlertid ikke fortelle hva hundene eventuelt har funnet. - Jeg har fått en foreløpig muntlig rapport, sier han.

Positiv Gry

- Det går bedre nå, sa Gry til en venninne tre dager før hun ga fra seg siste livstegn, og etter alt å dømme ble drept. I politiavhør har venninnen fortalt om problemene Gry opplevde i ekteskapet. De to hadde en fortrolighet etter at Gry kom hjem med barna fra Israel i fjor høst.

Bare tre dager før skjebnesvangre lørdag 13. januar var kvinnen hjemme hos Gry og barna. De pratet sammen - så på video og koste seg i to- tre timer.

Sjalusimotiv

Kvinnen er et av tre sentrale vitner som politiet har b rukt i forhørsretten for å sannsynliggjøre et drapsmotiv: ekteskapsproblemer og sjalusi.

Gry har tidligere fortalt om problemer til sin venninne. I den siste samtalen med henne så Gry mer optimistisk på framtida enn tidligere. Hun fortalte blant annet at det hadde gått bra i jula. Samtidig spurte Gry venninnen om hvilke trygdeordninger hun kunne ha krav på. Etter det Dagbladet forstår, var Gry lovet økonomisk støtte og hjelp av en annen bekjent om hun brøt ut av ekteskapet, slik hun hadde planlagt.

Dagbok

Politiet har ikke funnet Grys dagbok. Det bekrefter politiadvokat Jon H. Borgen overfor Dagbladet, men han vil ikke kommentere saken ytterligere .

Dagboka kan inneholde Grys innerste tanker, og et mulig drapsmotiv for hennes ektemann. Et vitne, en kvinne som kjenner Gry godt, har forklart seg om dagboka for politiet. Før jul i fjor møtte hun Gry i Skien sentrum, og hun fortalte da at hun fortsatt skrev dagbok. Den er sporløst borte.

Politietterforskerne har slått fast at det ble ringt til Gry Hoseins mobiltelefon lørdagen hun forsvant, men at hun ikke tok den. Samme ettermiddag ble telefonen slått av.

Den er sporløst borte sammen med tobarnsmorens kredittkort, sminkesaker og svarte håndveske.

Politiet gransker nå mobilbruken til hennes siktede ektemann. Han har innrømmet å ha kjørt til Porsgrunn natta etter at Gry forsvant, og politiets håp er å spore hans bevegelser via mobilnettets basestasjoner.

Kjørte om natta

Mens Gamal Hosein i første avhør hevdet at han dro hjem fra videokiosken den aktuelle natta, innrømmet han i forrige uke at han hadde kjørt til Porsgrunn. Ved 02-tida om natta småsnakket han med en bomvakt, som gjenkjente ham.

Han var da på vei til Porsgrunn. Politiet mener Gamal Hosein er drapsmannen, men vet ikke om han da allerede hadde skjult liket eller om det lå bak i bilen.

Det siste blir ikke utelukket. I går ble det søkt med miniubåt i havnebassenget i Helgeroa i Vestfold og i Langesund i Bamble. Men uten resultat.

JAKTER: Politiet driver et omfattende søk etter Gry Hosein (28). Søket med miniubåt i Helgeroa og Langesund i går var forgjeves.