ØDELAGT: Politiet måtte rykke ut til en fest som gikk over styr på Nes på Romerike. På eiendommen var det tydelige spor av festen som spant ut av kontroll. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
ØDELAGT: Politiet måtte rykke ut til en fest som gikk over styr på Nes på Romerike. På eiendommen var det tydelige spor av festen som spant ut av kontroll. Foto: Øistein Norum Monsen/DagbladetVis mer

Marerittfesten

Søker navngitt person etter kaosfesten i Nes

Politiet leter etter gjerningspersoner i bilder og filmer på sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et bolighus i Fenstad i Nes på Romerike ble rasert da rundt 80 ungdommer gikk berserk på en romjulsfest. Da Dagbladet besøkte huset morgenen etter fyllekalaset, lå klær strødd rundt i den nedtrampede snøen utenfor huset. To TV'er var blir kastet ut av vinduet og rundt på tomta lå tomme spritflasker og annet inventar. Inne hadde festdeltakerne sprayet ned deler av huset med et brannslokkingsapparat.

Lensmannskontoret i bygda har satt inn det de hadde av ressurser på å løse saken.

Før nyttårsaften jobbet fem politifolk på saken, men antallet ungdommer som var til stede på festen har gjort kartlegging av hendelsen krevende.

I tillegg til å sjekke tips, har politiet gått gjennom bilder og filmer som har blitt publisert på sosiale medier og det begynner å danne seg et bilde av hvem som var til stede og hvem som sto bak skadeverket.

- Vi jobber nå med å spore opp en navngitt person hvis navn har gått igjen flere ganger under etterforskinga, sier Bernt Ingar Jahren som lensmann i Nes.

Ifølge NRK meldte en mindreårig person seg før nyttårsaften og innrømmet at han hadde kastet en TV ut av vinduet.

Hærverk

Etterforskinga dreier seg nå om å finne ut hvem som hadde tilgang til husets nøkkel og hvem som inviterte til festen. Ifølge lensmannen bor det to personer på adressen, men ingen av disse skal ha vært til stede da festen utartet.

- De har kommet seg inn i huset ved å låse seg inn, sier lensmann Jahren. Politiet fortsetter i dag jobben med å kartlegge hvem som sto bak.

Da Dagbladet snakket med lensmann Jahren i romjula beskrev han skadeverket på følgende vis:

- Det er betydelige skader. Det ligger matrester overalt, det er knust speil.

Mye folk

En nabo Dagbladet har vært i kontakt med ble vitne til festen. Vedkommende forteller at var fullt av biler på stedet i går kveld og mye trafikk til og fra huset.

- Det var en hel gjeng som holdt til inne på området ved huset, sier naboen.

Vitnet gikk til sengs ved midnatt og hørte ikke at politiet kom til stedet.

- De som har tatt seg inn i boligen har hatt nøkkel, og det var ungdom til stede, langt under 18 år som er aldersgrensa for å drikke alkohol, sier Bernt Ingar Jahren.

GJENGLEMT: Et par finsko sto parkert utenfor gjerde til tomta der festen fant sted.. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
GJENGLEMT: Et par finsko sto parkert utenfor gjerde til tomta der festen fant sted.. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Huseieren er informert om det som har skjedd, opplyser politiet. Dagbladet har vært i kontakt med en av de voksne beboerne. Han ønsker ikke å kommentere saken.