Søker om å bli 10 år yngre

Den svenske kvinnen er vitterlig født i 1955, men vil forandre fødselsattesten til 1965. - Jeg føler meg som 35, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske kvinnen hevder at alle tror hun er 35 år, til tross for at fødselsattesten sier noe annet. Hun har søkt svenske skattemyndigheter om å endre fødselsdatoen sin med 10 år. Men fikk nei.

- Mitt utseende er en 35-årings, skriver hun selvsikkert ifølge Aftonbladet.

- Når jeg ser meg selv i speilet føler jeg meg som en 35 år gammel kvinne. Dessuten tror alle at jeg er mellom 30 og 35 år, skriver kvinnen i anken.

Skremmende alder

Kvinnen håper at hennes «nye» alder skal gjøre henne mer attraktiv på arbeidsmarkedet og ekteskapsmarkedet.

- Det er så mange menn som syns at jeg er interessant så lenge de tror at jeg er 35 år. Men så fort de ser alderen min på papiret, så er alle borte. Det er forferdelig å ikke kunne gifte seg bare fordi det som står på papiret er ødeleggende.

Skal vi tro kvinnen ville det ikke skade noen om hun ble yngre, det ville tvert imot forbedre livet hennes betraktelig. Länsrätten lot seg ikke overbevise og avslo søknaden.

- Lov å bytte kjønn

Men nød lærer som kjent naken kvinne å spinne. Anken er allerede sendt til kammarrätten, med nye argumenter. Kvinnen peker blant annet på at det er lov å bytte kjønn, hvorfor ikke også fødselsår?

Ifølge svensk lov er det bare lov å bytte fødselsdato såfremt det kan bevises at de registrerte opplysningene er feilaktige.