Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søker permisjon, nekter for sex med 15-åring

Ransaking etter elektroniske spor hos varaordfører i Kautokeino.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den sex-siktede varaordføreren (40) i Kautokeino søkte i kveld ordføreren om permisjon fra alle politiske verv mens saken mot ham pågår. Først torsdag vil varaordføreren selv bli avhørt av politiet i saken han er anmeldt og siktet for - sex med ei 15 år gammel jente.

-Vi er glad for at han velger å følge rådet om å søke permisjon, men selve saken hadde vi klart oss uten her i Kautokeino. Den er svært kjedelig for alle parter, også for kommunen som blir satt i et dårlig lys, sier ordfører Klemet Erland Hætta (Samisk Parti) til Finnmark Dagblad.

Det var foreldrene til en 15 år gammel jente som i romjula anmeldte varaordføreren for å ha hatt sex med datteren. Det var etter to avhør av jenta og en gjennomgang av elektroniske spor i en ransaking hjemme hos varaordføreren at han ble siktet etter straffelovens paragraf 196 - sex med mindreårige under 16 år. Denne paragrafen har en strafferamme på fem års fengsel.

Nekter

- Min klient nekter for at han har sex med jenta, og han får forhåpentligvis forklare seg for politiet i morgen, sier advokat Bernt Ole Rydningen til Dagbladet.no. Han pratet med sin klient seinest i kveld.

Advokaten reagerer sterkt på at lokale medier har identifisert hans klient med navn og bilde på et så tidlig stadium av saken.

-Foreløpig er jeg mest forbanna, men det kan bli interessant å prøve ut pressens regelverk på et seinere tidspunkt, sier advokat Rydningen.

Etterforskningen i saken er flyttet til Alta fordi lensmannen i Kautokeino mener han er inhabil. Både lensmannen og varaordføreren har tillitsverv i Høyre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!