Søker prostituert via arbeidsformidlingen

En sexklubb i Kerkrade lengst sørøst i Nederland søker flere prostituerte til staben. Klubben har nå gått til den offentlige arbeidsformidlingen og bedt om hjelp til å skaffe arbeidskraft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidskontoret blir bedt om å trå til, etter at et privat byrå for jobbformidling nektet å ta oppdraget. Sexklubben understreker at den eller de som blir ansatt, kan regne med feriepenger, trygdegodtgjørelse og i det hele tatt ordnede arbeidsforhold.

- Vi søker en kvinnelig medarbeider til vår sexklubb/bordell. Vedkommende må være innstilt på å utføre seksuelle tjenester, heter det i annonsen, der det også framgår at søkere må ha ungdomsskoleeksamen men ikke trenger tidligere erfaring fra yrket.

I tillegg til lønn og sosiale ytelser får kvinnen som blir ansatt rett til å avvise kunder hun ikke liker. Som ledd i arbeidsforholdet inngår også fire gratis legeundersøkelser per år, heter det videre i jobbannonsen.

Til nå har det ikke meldt seg noen søkere til den ledige stillingen, sier arbeidsformidler Rob Reynders til den nederlandske avisen Algemeen Dagblad. Han understreker at ingen kvinner som søker vanlig arbeid vil bli bedt om å ta jobben som prostituert.