«Søker unge, velbygde menn mellom 18 og 30 som jeg kan slakte»

Den tyske menneskeeterens offer hadde trolig svart på en annonse. Politiet tror han var innforstått med at han skulle myrdes og spises.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): «Jeg søker unge, velbygde menn mellom 18 og 30 år som jeg kan slakte.» Slik lød annonsen som Armin M. hele 80 ganger rykket inn på en Internett-kontaktside for homofile.

Dataeksperten Bernd Jürgen Brandes (42) var en av minst fem menn som svarte. Det var morderens annonsering for å finne et nytt offer som fikk politiet til å starte etterforskningen.

Før Bernd Jürgen Brandes flyttet inn hos sin morder, solgte han bilen og private datautstyr til flere hundre tusen kroner. Han fortalte sine foresatte i Siemens-konsernet at han måtte ta seg fri for å utrette «private gjøremål».

Flambert penis

Til sin mannlige samboer René sa han ingenting da han forlot deres luksusloftsleilighet i Berlin-bydelen Tempelhof, men lot som han gikk på jobben som vanlig 9. mars i fjor.

50 videokassetter som Armin M. hadde tatt opp, dokumenterer mordet på Bernd Jürgen Brandes til siste, mest rystende detalj.

Før offeret ble drept med kniv, stykket opp og delvis fortært, viser videoopptakene at de to flamberte og deretter stekte offerets penis, som de spiste sammen.

Slakterom

Erfarne politifolk fikk sjokk da de fant ut at Armin M. hadde laget et slakterom i kjelleren.

Politiet startet i går oppgravingen av hagen til gjerningsmannen i Rotenburg i delstaten Hessen. De leter både etter ytterligere levninger av Berlin-ingeniøren og andre mulige ofre. Også i gjerningsmannens fryseboks ble det funnet menneskekjøtt.

- Vi kan ikke utelukke at vi vil komme over flere ofre, sier Günter Küllmer, som er sjef for kriminalpolitiet i Bad Hersfeld.

Litt redd

Fra utsida er gata med bindingsverkshusene i småbyen Rotenburg, der morderen bodde tilbaketrukket sammen med sin mor, en fredelig idyll.

Armin M. var i likhet med offeret en framgangsrik dataekspert, etter at han tidligere hadde jobbet 12 år som vervet oversersjant i det tyske forsvaret.

- - Jeg visste at han var homofil og hadde en annen levemåte. Men han var alltid vennlig. Av og til drakk vi et glass øl sammen, sier naboen Jörg Paulesen.

- Jeg var alltid litt redd ham, sier derimot nabokvinnen Meike Stück.

Ekstrem avviker

Eksperter drøfter hvordan den uhyrlige forbrytelsen kunne finne sted.

Psykologen Rudolf Egg ved kriminalpolitiet i Wiesbaden sier:

- Gjerningsmannen er i dette tilfellet en ekstrem seksuell avviker. For ham var dette trolig den høyeste form for tilfredsstillelse. Og det finnes mennesker som føler seg så verdiløse, som er så selvdestruktive at de ønsker å bli drept. Det nye er at gjerningsmenn og ofre kan bruke Internett.

MISTENKT FOR KANNIBALISME: Dette er ifølge ei tysk avis den 41-årige Armin M. fra Rotenburg i Hessen, som politiet arresterte i går.
LETER: Politiet har begynt å grave opp hagen bak huset der restene av Bernd Jürgen Brandes ble funnet. De leter etter ytterligere levninger av Berlin-ingeniøren og andre mulige ofre.
OFFER: Bernd Jürgen Brandes (42) fra Berlin.