Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søker USA-jobb

Tony Blair drikker Sjampanje med de rike i California. Britisk presse hevder at han gjør det for å få ny jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): «Mens Mr Blair drikker cocktails med rap stjerner på Sunset Strip og dyrker de rike i Amerika, brenner Beirut, 70 dør i Irak og fire britiske soldater blir drept - blant dem denne faren med to barn». Dette var overskriften i Daily Mail over et bilde av en av de drepte, korporal Matthew Cornish (29) fotografert med småbarna Libby og Ethan.

BRITISK PRESSE er rasende over at Blair kan drikke Sjampanje og holde taler for de rike, mens regjeringen i London er splittet og jobben hans burde være å forsøke å få til en våpenhvile i Libanon. Statsministerens kontor i Downing Street 10 forklarer at statsministeren hadde planlagt turen til California lenge før krigen i Libanon brøt ut og at han har tatt 20 telefoner til statsministere og presidenter rundt om i verden fra California for å diskutere Libanon.Blair startet sin USA-reise med å møte president George W. Bush. Enda en gang gjorde Blair hva Bush ønsket. Det kom ikke noe krav fra de to statslederne om en øyeblikkelig våpenhvile i Libanon. Israelerne kunne fortsette angrepene.DERETTER dro Blair til California hvor han møtte guvernøren, den tidligere filmstjernen Arnold Schwarzenegger og ble enig om at de skulle samarbeide om å redusere utslippene av CO{-2}-gasser, men den viktigste grunnen for besøket var invitasjonen fra Rupert Murdoch. Blair var hovedtaler på en konferanse som aviskongen holdt.Murdochs britiske aviser som blant annet er de største britiske tabloidene News of the World på søndager og Sun på hverdager, foruten The Times og Sunday Times, har alle støttet Blair under valgene. Til gjengjeld er det ikke blitt lagt restriksjoner på Murdoch når det gjelder å utvide virksomheten i Storbritannia. Nå hevder britiske media at Blair har underskrevet en bokavtale med Murdochs forlag Harper Collins verd fire millioner pund (46 millioner kroner) for selvbiografien og han skal ha tilbudt Blair jobb i styret i News International.

EN ANNEN MEKTIG forretningsmann som inviterte Tony Blair til stor mottakelse var George Shultz, Reagans utenriksminister. Schultz er rådgiver for det multinasjonale selskapet Bechtel som ønsker å bygge Londons olympia-anlegg.Under de mange mottakelsene møtte Blair popartisten Bono, filmstjernen Nicole Kidman og rappesangeren Snoop Dogg som hyller vold i sine sanger. Han var også invitert til en mottakelse som Chelsea fotballklubb holdt, hvor han diskuterte hvor vanskelig det er å vinne straffesparkkonkurranser med spillerne John Terry, Frank Lampart og Joe Cole.

BLAIR SYNGER på siste verset som statsminister, kanskje han allerede denne vinteren må se seg om etter ny jobb. Familien har kjøpt et dyrt hus i London som har gjeld til opp under taksteinene. De betaler over to millioner kroner året i form av renter og avdrag. Blair slipper nok å sette inn en annonse i amerikanske aviser om at «velbrukt og veltalende, tidligere statsminister er ledig på markedet». Ifølge britisk presse er han mer populært blant den amerikanske overklasse og særlig republikanerne, enn han noen gang har vært i sitt eget land.