Forsvinningssaken:

Søker utenfor Hagen-boligen

For andre dag på rad gjør politiet nye undersøkelser utenfor boligen til ekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagen.

FORSVINNINGSSAKEN: For andre dag på rad gjorde politiet nye undersøkelser utenfor boligen til ekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagen. Dagbladets reporter på stedet, Nicolai Eriksen, forteller at politiet har tatt med seg det som kan være et funn i en brun papirpose. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBS! Dagbladet oppdaterer denne saken fortløpende!

LØRENSKOG / OSLO (Dagbladet): I dag gjør politiet nye søk i området rundt boligen til ekteparet Hagen i Sloraveien på Lørenskog.

Dagbladets reporter på stedet melder at politiet gikk i manngard på eiendommen for å saumfare bakken etter spor. Minst sju polititjenestepersoner deltok.

MANNGARD: Politiet går i manngard på eiendommen. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet
MANNGARD: Politiet går i manngard på eiendommen. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet Vis mer

Politiet gikk møysommelig over hver minste kvadratcentimer i hagen, og løftet på gjenstander som stoler for å se under, melder Dagbladets reporter.

Manngarden beveget seg sakte framover, for ikke å overse detaljer.

Politiet har sperret av eiendommen, og deler av den tilstøtende eiendommen, i forbindelse med søket. Like før 13.00 ble politiet ferdig med søket på Hagens eiendom. Nå gjenstår søk i området rundt, ved Langvannet - et vann som grenser til Hagen-eiendommen.

Politiet jobber seg nå systematisk ned fra gangstien som går ved siden av huset, til langvannet.

MØYSOMMELIG SØK: Politiet søker hver eneste kvadratcentimer på eiendommen for ikke å unngå noen spor. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet
MØYSOMMELIG SØK: Politiet søker hver eneste kvadratcentimer på eiendommen for ikke å unngå noen spor. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet Vis mer

Krimteknikere er også på plass på stedet. En krimtekniker ble observert med en brun papirpose i hendene, formodentlig med noe i, som teknikeren bar til krimteknikerbilen som står utenfor eiendommen.

BILDER: Politiet tar også bilder på tomta. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet
BILDER: Politiet tar også bilder på tomta. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet Vis mer

Hundesøk i går

I går gjorde politiet nye søk, deriblant med hund, i området rundt boligen til ekteparet Hagen i Sloraveien på Lørenskog.

Det var fra denne boligen politiet mener Anne-Elisabeth Hagen ble bortført 31. oktober i fjor, men åpenlyste søk i området ble umuliggjort av den hemmelige etterforskningen av saken.

Det var først 9. januar i år at politiet gikk offentlig ut med saken, og siden den gang er det blitt gjennomført en rekke undersøkelser i og utenfor boligen, og i Langvannet - et vann som grenser til ekteparets eiendom.

Snø-skjult

Snøen og frosten har siden 9. januar dekket eiendommen og områdene rundt. Politiet håper å finne gjenstander eller spor rundt huset, som kan ha vært skjult under snøen.

- Bakgrunnen for at undersøkelsene gjøres nettopp nå er blant annet at vi har ventet til snøen har forsvunnet. Det er således planlagte undersøkelser som nå gjennomføres, sa politiinspektør Tommy Brøske i en pressemelding i går,.

Hvorvidt politiet også i dag skal søke med hund, kan ikke kommunikasjonsavdelingen i Øst politidistrikt si noe om før søkene er begynt.

Det er foreløpig uklart om politiet gjorde noen funn av betydning i går.

- Ikke bare svar

Brøske forklarer at omfattende politietterforskninger ikke kun gir svar, de avdekker også nye spørsmål som må undersøkes.

- I de fleste store etterforskninger er det behov for å gjøre både nye undersøkelser - og etterundersøkelser på det sentrale åstedet. Det er også tilfellet i denne saken, sa Brøske i går.

Politiet ber også folk som ferdes i nærområdet om å være observante med tanke på gjenstander som måtte dukke opp nå som snøen er borte.

1600 tips

Politiet har mottatt cirka 1600 tips om den antatte kidnappingen. Politiet har tidligere uttalt at tipsene blant annet dreier seg om mistenkelige biler, mulige skjulesteder, og mulige gjerningspersoner.

- Slik saken står nå, er det av hensyn til den pågående etterforskingen, fortsatt svært begrenset hva politiet kan kommentere rundt konkrete detaljer knyttet til etterforskingsskritt, spor, avhør og hva vi sitter med av opplysninger og informasjon, sa Brøske.

Dagbladet oppdaterer saken.

UTFORDRENDE: Fire måneder etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, har politiet ennå ikke fått livstegn. Politiinspektør Tommy Brøske beskriver etterforskningen som utfordrende. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer