Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søker videre etter savnet båt i Finnmark

Har funnet ei treluke som kan komme fra båten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere båter og et fly fortsetter tirsdag søket etter den savnede båten med en mann om bord i Finnmark.

Mannen kjørte ut med en 30 fot stor trebåt fra Øksfjord lørdag og ble meldt savnet av familien 11.30-tida mandag. Store ressurser er mobilisert og redningsskøyter, kommersielle fartøy og militære fartøy har vært i sving også gjennom natten.

Ifølge vakthavende redningsleder Øyvind Aadde ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge er det god sikt i området, og søket vil fortsette utover dagen tirsdag.

Uforminsket styrke

- Vi fortsetter i uforminsket styrke og holder fullt trøkk, sier han.

Letemannskapene konsentrerer søket ved nordsiden av Stjernøya utenfor Alta. Mandag kveld ble det funnet en treluke i dette området.

- Et Sea King-helikopter gjorde funnet i 18-tida nord av Stjernøya, og en redningsskøyte har plukket opp treluka. Foreløpig kan vi ikke si sikkert om denne kommer fra båten, men det prøver vi å sjekke, sa redningsleder Frode Iversen til NTB.

I tillegg er det funnet en stol som man mistenker stammer fra den savnede båten.

Tirsdag er det snøbyger og bølger. Kystvaktfartøyet Fram med en lettbåt og to redningskøyter deltar i søket til sjøs.

- I tillegg bistår et overvåkingsfly fra Kystverket i letearbeidet, sier redningsleder Jakob Carlsen til NTB tirsdag ettermiddag.

Ingen nye funn

I tillegg til området mellom Øksfjord og Alta, er det også blitt søkt i Vargsundet og Stjernsundet, og altså rundt Stjernøya.

- I og med at dette er det eneste holdepunktet vi har så langt, så konsentrerer vi søket nord av Stjernøya og ut i Sørøysundet. Treluka er det eneste fysiske funnet vi har gjort, og det passer med en del etterretningsopplysninger vi har fra før. Det forsterker følelsen av at dette er det riktige området å søke i, sier Frode Iversen.

Opplysninger Hovedredningssentralen har fått, gjør at de antar at mannen er godt sjøvant. Trebåten har hjemmehavn i Alta.

(NTB)