Søker videre etter savnet båt i Finnmark

Har funnet ei treluke som kan komme fra båten.

Flere båter og et fly fortsetter tirsdag søket etter den savnede båten med en mann om bord i Finnmark.

Mannen kjørte ut med en 30 fot stor trebåt fra Øksfjord lørdag og ble meldt savnet av familien 11.30-tida mandag. Store ressurser er mobilisert og redningsskøyter, kommersielle fartøy og militære fartøy har vært i sving også gjennom natten.

Ifølge vakthavende redningsleder Øyvind Aadde ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge er det god sikt i området, og søket vil fortsette utover dagen tirsdag.

Uforminsket styrke

- Vi fortsetter i uforminsket styrke og holder fullt trøkk, sier han.

Letemannskapene konsentrerer søket ved nordsiden av Stjernøya utenfor Alta. Mandag kveld ble det funnet en treluke i dette området.

- Et Sea King-helikopter gjorde funnet i 18-tida nord av Stjernøya, og en redningsskøyte har plukket opp treluka. Foreløpig kan vi ikke si sikkert om denne kommer fra båten, men det prøver vi å sjekke, sa redningsleder Frode Iversen til NTB.

I tillegg er det funnet en stol som man mistenker stammer fra den savnede båten.

Tirsdag er det snøbyger og bølger. Kystvaktfartøyet Fram med en lettbåt og to redningskøyter deltar i søket til sjøs.

- I tillegg bistår et overvåkingsfly fra Kystverket i letearbeidet, sier redningsleder Jakob Carlsen til NTB tirsdag ettermiddag.

Ingen nye funn

I tillegg til området mellom Øksfjord og Alta, er det også blitt søkt i Vargsundet og Stjernsundet, og altså rundt Stjernøya.

- I og med at dette er det eneste holdepunktet vi har så langt, så konsentrerer vi søket nord av Stjernøya og ut i Sørøysundet. Treluka er det eneste fysiske funnet vi har gjort, og det passer med en del etterretningsopplysninger vi har fra før. Det forsterker følelsen av at dette er det riktige området å søke i, sier Frode Iversen.

Opplysninger Hovedredningssentralen har fått, gjør at de antar at mannen er godt sjøvant. Trebåten har hjemmehavn i Alta.

(NTB)