Søket etter mann i 60-årene som har falt ut i Muldalsfossen fortsetter mandag

Politiet har ikke lokalisert den utenlandske turisten som skal ha falt. Fossen er blant de høyeste på Sunnmøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAR DU TIPS? SMS/E-POST 2400 / 2400@DB.NO ELLER RING 24 00 00 00

(Dagbladet): En alpin redningsgruppe gjenopptar mandag søket etter en mann i 60-årene som skal ha falt ut i Muldalsfossen i Møre og Romsdal søndag ettermiddag, skriver NTB.

– En alpin redningsgruppe skal foreta søket fordi leteområdet er vanskelig tilgjengelig. Man må ha klatreutstyr og spesielt trent personell, sier operasjonsleder Sindre Molnes i Sunnmøre politidistrikt.

Én person skal ha falt ut i Muldalsfossen ved Tafjorden i Norddal kommune, opplyser politiet i Møre og Romsdal på Twitter søndag ettermiddag.

Ifølge politiet er personen en utenlandsk turist.

Alt av tilgjengelige resurser fra politiet er på stedet og jobber med å lokalisere mannen.

Luftambulanse forlot stedet da Sea King- helikopter ankom med alpint redningsgruppe.

Det søkes både med redningsmann under helikopteret og med klatrere.

Også droner benyttes i søket.

100-sentralen i Møre og Romsdal melder på Twitter at også lokale Valldal Brannvesen bidrar, og at Ålesund brannvesen er på vei med redning/søksdykkere.

Fossen er blant de høyeste på Sunnmøre. Den har et fall på om lag 200 meter og utgjør siste del av Muldalselva før den ender i Tafjorden.

De første meldingene om ulykka kom rundt klokka fem søndag. Klokka seks opplyser politiet at de ennå ikke har lokalisert mannen. Det skal være snakk om en mannlig turist i 60-årene.

Ifølge Sunnmørsposten skled mannen utfor stien like ved en bro ved toppen av vannfallet. Mannen, som er i 60-årene, gikk sammen med et turfølge. Da han skled, forsvant han ut av syne bare noen få meter fra fossen. Den første meldingen om hendelsen kom søndag klokka 17.02, skriver NTB.

Pårørende er på stedet.

Saken oppdateres.