Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søkk borte i ørkenen

De to medarbeiderne fra statskanalen SVT i Sverige er sporløst forsvunnet i Kalahariørkenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Myndighetene i Botswana har satt inn både politi og soldater fra hæren på jakt etter de svenske TV-medarbeiderne Jenny Söderqvist og Helene Åström.

De to kvinnene kjørte av gårde lørdag for å ta en titt på den nordre delen av reservatet Kutse Game reserve i Kalahariørkenen i Botswana. Siden har ingen sett dem.

- Akkurat nå har vi fått et gjennombrudd i søket. Vi har fått opplysninger om hvor de skal ha tatt seg inn i reservatet, og kan derfor konsentrere søkene i dette området, sier ambassadesekretær Katarina Fried til det svenske nyhetsbyrået TT.

Privat utflukt

Söderqvist og Åström jobber i SVTs nyhets og samfunnsredaksjon. Sammen med kolleger fra Sveriges Radio er de i Botswana i forbindelse med et bistandsprosjekt for å bygge opp fremtidig rikskrinkasting i landet.

De to leide seg en jeep lørdag for å dra på en to dagers privat utflukt i ørkenen for å besøke reservatet. Da de ikke dukket opp som avtalt mandag morgen, slo kollegene alarm.

Ingen mobil

Det skal ha regnet kraftig i området de siste dagene. Den svenske ambassaden frykter derfor at de to kan ha kjørt seg fast på det sleipe føret.

Men ørkenen er stor, og det er ingen mobildekning i området. Derfor har verken kvinnene eller de som søker etter dem noen mulighet til å komme i kontakt med hverandre. Selve reservatet er på 26000 kvadratkilometer.

Derfor er hæren satt inn i søket. De har helikoptre som lettere kan dekke store områder på kort tid.

Med begrenset mat og vann kan reservatet være svært farlig. Ikke minst på grunn av alle løvene, hyenene og villhundene som holder til i parken.

FORSVUNNET: De to kvinnelige TV-medarbeiderne fra SVT dro på oppdagelsesferd i dette naturreservatet i Kalahariørkenen lørdag. Nå er de sporløst forsvunnet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media