Søkk borte

President Donald Trump har vært søkk borte siden onsdag morgen norsk tid. Valgkampsjef Bill Stepien forsikrer om at Trump lever og har det bra.

LANGET UT: President Donald Trump viste seg offentlig for første gang siden valgnatta. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Rundt klokka 00.35 holdt Donald Trump pressekonferanse for første gang siden valgnatta. Der kom han nok en gang med anklager om at valget har vært «korrupt», og at han ville ha vunnet om stemmene hadde blitt talt opp på lovlig vis.

OSLO / WASHINGTON (Dagbladet): Det var en optimistisk president Donald Trump som talte til folket fra Det hvite hus onsdag morgen omkring klokka 8. Han hadde vunnet vippestaten Florida og var overbevist om at han ville vinne Pennsylvania og Michigan også.

- Slik jeg ser det, så har vi allerede vunnet, sa han.

TALER: Klokka 08.20 norsk tid talte president Donald Trump i Det hvite hus, hvor han igjen kom med flere sjokkerende uttalelser. Video: AP Vis mer

- Trump lever

Halvannet døgn seinere har han mistet Michigan til Biden, og i tillegg står Pennsylvania i fare for å glippe. Trump har ikke vist seg offentlig siden onsdag morgen, og det er fortsatt ikke varslet noen nært forestående offentlig opptreden.

Det hvite hus er hermetisk lukket flere hundre meter rundt residensen. Store gjerder er satt opp rundt hele området, der Donald Trump skal ha oppholdt seg fram til torsdag kveld.

Ved Black Lives Matter-plassen, som er så nærme man kommer nå, har et femtitall demonstranter møtt opp med krav om å telle opp alle stemmene og få presidenten ut av Det hvite hus.

Noen av dem har holdt stand her flere dager. Utviklingen skjer samtidig som Trumps muligheter for seier krymper kraftig.

- Donald Trump lever og har det bra, erklærte Trumps valgkampssjef Bill Stepien til New York Times torsdag ettermiddag.

UTTALER SEG: Joe Biden gjorde en opptreden og kommenterte den siste utviklingen i valget torsdag 5. november. Video: AP/NTB Vis mer

Twitter

Men Trump har ikke vært taus. En rekke ganger har han tatt til Twitter for å fremme anklager om valgjuks. Særlig har han vært skeptisk til at Biden tilsynelatende har fått en mye større andel av stemmene som har blitt talt opp i dagene etter valget.

Trump har også varslet en rekke søksmål mot delstater som har brukt de siste døgnene på å telle stemmer.

Trump-kampanjen, sønnen Eric Trump og advokaten Rudy Giuliani har derimot stilt opp på pressekonferanser for å fremme de samme anklagene som Trump.

USA-KJENNER: Thomas Seltzer som har vokst opp i USA og laget dokumentar på NRK i forkant av valget, har klare meninger om Donald Trump. Vis mer

Søksmål

Trumps rådgiver forklarer til New York Times at kampanjen har vært opptatt med arbeidet med søksmålene. Blant annet jobber Trump-kampanjen med å bygge en nettside som tillater folket å følge opptellingen, og varsle dersom de mistenker valgfusk.

Valgkampsjef Bill Stepien er fortsatt optimistisk med tanke på Trumps sjanser i valget, og peker på at folk avfeide hans sjanser for tidlige i 2016 også.

Motkandidat Joe Biden og hans valgkampanje er derimot helt sikre på at han vil vinne valget. Dette har Biden uttalt på to pressekonferanser siden Trump sist viste seg offentlig.

Live-published photos and videos via Shootitlive

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer