Sokken kan være fra Balkan

FROGNER (Dagbladet): Privatetterforsker Harald Olsen mener han har gjort oppsiktsvekkende funn i Orderud-saken: Vitner sier at «Orderud-sokken» er en hjemmestrikket sokk med mønster fra Jugoslavia eller Makedonia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dessuten hevder flere kriminelle at de kjente til drapene allerede lørdag 22. mai, dagen før Hans Orderud fant Anne Orderud Paust og hennes foreldre drept i kårboligen. Etter det Dagbladet kjenner til, er det noen av de foreløpige og oppsiktsvekkende funnene til privatetterforsker Harald Olsen.

- Det er ikke riktig av meg å kommentere arbeidet mitt på dette tidspunktet. Jeg har ikke avsluttet arbeidet. Jeg vil etter hvert redegjøre for politiet det jeg mener er interessant, og som kan ha betydning for videre politietterforskning, er alt Olsen vil si til Dagbladet.

Nye vitner

Harald Olsen har lang fartstid fra Kripos - både som taktisk og teknisk etterforsker. Han har i vel ett år drevet privat etterforskning av Orderud-saken, på oppdrag fra advokat Frode Sulland.

Sulland er advokat for Veronica Orderud, som nå ligger i skarp strid med sin søster Kristin Kirkemo Haukeland i trippeldrapssaken. Kristin var knyttet til et kriminelt eksjugoslavisk miljø gjennom en tidligere kjæreste.

Før jul la Harald Olsen fram en foreløpig rapport til advokatene Frode Sulland og Cato Schiøtz, men han har siden kommet videre i sin etterforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer