Søkkrik drapsjeger

Navn: Bjørn Andersen Alder: 46 Yrke: Kriminalsjef

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landets rikeste kriminalsjef leder jakten på Tina Jørgensens drapsmann. Bjørn Andersen har en likningsformue på over 23 millioner kroner, i realiteten disponerer han verdier for langt høyere summer.

Kriminalsjefen ved Stavanger politidistrikt er opptatt av den uløste drapsgåten nærmest 24 timer i døgnet. Det er vanskelig å legge Tina-mysteriet bak seg når han seint på kvelden rusler den korte biten fra kontoret hjem til den fasjonable boligen på Våland. - Nattesøvnen blir det så som så med, og det kan bli lenge mellom fristundene, sier Bjørn Andersen til Dagboka.

Hans foreldre drev stort innen jernvarehandel i Stavanger. Kriminalsjefen har arvet verdiene og forvaltet dem med fortjeneste. Han er oppført som styreformann i åtte selskaper, og behøver slett ikke slite seg ut som polititjenestemann for å tjene til livets opphold.

Tina Jørgensen forsvant sporløst ei septembernatt, og ble tilfeldig funnet i en avløpskum ved Bore kirke fem uker seinere. Saken er blitt en grøsser, omstendighetene er spesielle og opprørende, og de store framskritt i etterforskningen lar vente på seg.

- En slik grufull sak utfordrer oss som mennesker. Midt oppe i en alvorlig kriminalsak må vi også ta hensyn til oss sjøl og våre familier, sier Andersen.

Sjøl trekker han seg helst tilbake til kone og to barn og drar gjerne på seiltur eller til hytta, men akkurat nå har døgnet for få timer. Ellers møter han gjerne kompiser i laget Brown Table, utenforstående vil nok oppfatte selskapet som en sosseklubb for byens bedrestilte gutter.

Andersen var politisk blå på handelsgymnaset, han var knapt noe skolelys, men tok etter hvert juridikum og gjorde politikarriere. Torsdag måtte han tåle kritikk i Stavanger Aftenblad for nølende og vaklende pressebriefinger i Tina-saken.

Bjørn Andersen vil helst si mest mulig, men minst mulig om saken. Da blir det fort mange ord og vide tolkninger, og avisoppslag kan bli feil. Krimsjefen holdt på å dette ut av senga da han våknet til Rogalands Avis-nyheten om at politiet var klar til å pågripe en piratsjåfør. Da var det en harm politisjef som refset media.

Tina-gåten har engasjert svært mange mennesker i Stavanger-distriktet.

Engasjementet avspeiler en viktig kvalitet ved vårt samfunn. En samlet befolkning ønsker å medvirke når en uskyldig person blir utsatt for en forbrytelse. Det er en verdi vi må ta vare på, understreker kriminalsjefen.

Som ikke kan love en rask oppklaring av Tina-drapet. Men som er fullstendig klar over at en løsning av saken vil ha enorm betydning.