EN AV VERDENS RIKESTE: Prins Al-Waleed bin Talals Twitter-melding er senere blitt slettet. Foto: Kingdom Holding Company. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.
EN AV VERDENS RIKESTE: Prins Al-Waleed bin Talals Twitter-melding er senere blitt slettet. Foto: Kingdom Holding Company. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.Vis mer

Søkkrik saudisk prins: - Vil gi 100 Bentley-biler til de 100 jagerflypilotene som bombet i Jemen

Vekker reaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gjennomført i perioden 23. mars til 22.april en rekke luftangrep mot den Iran-støttede Houthi-militsen i Jemen.

Luftangrepene var ment for å skulle stoppe militsens framrykning, og presse dem og tidligere president Ali Abdullah Saleh til forhandlingsbordet. Den saudiledede koalisjonen ble kritisert av Røde Kors, fordi den nektet å la et fly med nødhjelp lande i hovedstaden.

I Saudi-Arabia var jagerflybidraget populært. Så populært at den saudiarabiske prinsen Al-Waleed bin Talal Al-Saud annonserte på Twitter at han ville gi 100 Bentley-biler til de 100 jagerpilotene.

- Ingen ambulanser? I hjemlandet ble gaveforslaget støttet, melder BBC. I Jemen ble det tatt i mot med noe mindre begeistring.

- 100 biler til de 100 pilotene. Ikke en eneste ambulanse til sykehuset som ble bombet, skriver en jeminitt på Twitter, ifølge BBC.

Tilbudet illustrer også forskjellen mellom fattige jemenitter, og den svært rike eliten i Saudi-Arabia. Prinsens Twitter-melding ble senere slettet.

Ville gi millioner til New York Prins Al-Waleed bin Talal Al-Saud har fått omtale for sine gavetanker tidligere. Etter terrorangrepene mot New York i 2001 forsøkte han å gi 10 millioner dollar til New York ved ordfører Rudy Giuliani, men Giuliani avslo, fordi prinsen samtidig bemerket at USA burde revurdere sin Midtøsten-politikk.

Prinsen mener selv at han er en av verdens ti rikeste menn, og det ble i 2013 rapportert at han var fornærmet over å «bare» være på 26. plass på Forbes rikingtoppliste. Han skrev angivelig fire brev til magasinet, for å argumentere for hvorfor han burde rangeres høyere.

- Han er den som går lengst for å prøve å påvirke rangeringen, sa Kerry Dolan, som er ansvarlig for lista, til The Guardian den gang.

Magasinet har tydeligvis ikke latt seg presse, i 2015 havnet han på 34. plass.

På sin egen hjemmeside presenterer prins Al-Waleed bin Talal Al-Saud seg som en filantrop, global investor, leder og familiemann, og framhever at magasinet Time har omtalt ham som «den arabiske Warren Buffett».