SMS ER GOD BUTIKK: Styre og ledelse i Link Mobility kan cashe inn én milliard kroner etter bud. Bildet er modellklarert. Foto: Frank May/NTB scanpix.
SMS ER GOD BUTIKK: Styre og ledelse i Link Mobility kan cashe inn én milliard kroner etter bud. Bildet er modellklarert. Foto: Frank May/NTB scanpix.Vis mer

Søkkrike på SMS

Link Mobility-topper kan cashe inn én milliard etter bud.

(Finansavisen): Har du fått tekstmelding fra en bedrift, er sjansene store for at denne meldingen ble distribuert av Link Mobility og deres systemer.

I går bød Victory Partners VIII Norway på samtlige aksjer i selskapet. Budet på 225 kroner per aksje verdsetter selskapet til rundt 3,4 milliarder kroner.

Victory Partners VIII Norway eies av Abry Partners, et amerikansk private equity-selskap som investerer i media, kommunikasjon og informasjonstjenester.

Casher inn én milliard?

Mange ledere og styremedlemmer i Link Mobility er tungt lastet med aksjer i selskapet.

Finansavisens beregninger viser at styret og ledelsen vil få 915 millioner kroner for aksjene sine, gitt at budet går gjennom.

Årsrapporten fra Link Mobility viser ifølge avisen at styreleder Jens Rugseth har over to millioner aksjer, noe som peker mot en utbetaling på 450 millioner kroner.

I tillegg sitter ledelsen på over 83 millioner kroner i opsjonsgevinster - igjen hvis budet blir akseptert.

I så fall kan konsernsjef Arild Hustad glede seg over 36 av disse 83 millioner kronene.

Samlet kan altså styre og ledelse i Link Mobility cashe inn rundt én milliard kroner på budet.

Tror budet går gjennom

Styreleder Rugseth mener budet reflekterer at selskapet vurderer å satse utenfor Europa for å ta en global posisjon.

- Denne satsingen innebærer høyere risiko og at ledelsen evner å ta gode langsiktige beslutninger. Det vil derfor være gunstig å ta selskapet av børs for å få en langsiktig eier som ser lengre enn neste kvartal, sier han til Finansavisen.

Teknologianalytiker Henriette Trondsen karakteriserer budet som fair.

- Vi har lenge sett på Link Mobility som en oppkjøpskandidat, enten for en aktør i private equity eller telekombransjen. De har fått forhåndsaksept fra 54 prosent av aksjonærene, og vi tror det er ganske sannsynlig at budet går gjennom, sier hun til avisen.

Mangedobling på børsen

Budet på Link Mobility lå langt over fredagens sluttkurs, og aksjen reagerte opp 26,8 prosent på Oslo Børs i går.

Så langt i tirsdagens handel er aksjen uendret på 224 kroner, altså én krone under budkursen.

Aksjen har dermed steget 55 prosent på børsen hittil i år, mens den er opp 80 prosent det siste året.

Link Mobility var priset til 16,50 kroner aksjen ved børsnoteringen i desember 2013. De som har vært med siden, kan glede seg over en avkastning på rundt 1.300 prosent frem til i dag.

Link Mobility omsatte for 1,29 milliarder kroner i 2017, noe som var opp fra 621 millioner kroner året før. Driftsresultatet økte fra 13,2 til 45,2 millioner kroner.

Andre økonominyheter:
Casino-manøver gjorde milliardæren rik
Morten Harket sikret seg ti millioner i utbytte