- Søknaden fortalte ikke om sex-salg

Seksjonsleder Ole Molnes i plan- og bygningsetaten i Oslo mener vedtaket angående massasjeinstituttet i Munkedamsveien er i tråd med intensjonene til byrådsavdelingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi hadde ingen andre valg enn å godkjenne bruksendringen, framholder Ole Molnes overfor Dagbladet.

Han understreker at plan- og bygningsetaten bruker lovverket bevisst for å prøve å unngå etablering av massasjeinstitutter i Oslo.

- Området er regulert til byggeområde for boliger med tilhørende servicefunksjoner. Sosiale fellesfunksjoner og servicefunksjoner kan tilpasses dersom disse etter bygningsrådets skjønn vil betjene strøket, er det som står skrevet i reguleringsplanen, forklarer Molnes.

Han mener plan- og bygningsetaten derfor ikke har noen mulighet til å nekte bruksendring.

- Det faktum at instituttet selger sex, og at det holder åpent 24 timer i døgnet, har ikke påvirket vedtaket?
- Vi må forholde oss til søknaden fra instituttet, og der står det ingenting om salg av sex eller åpningstid. Det er ikke vår oppgave å kontrollere om slikt foregår, understreker Molnes.

- Jeg vil personlig ta saken opp med plan- og bygningsetaten, og be om en redegjørelse for denne saken spesielt. Dette er ikke i tråd med byrådets ønsker for Oslo by, sier leder for byrådsavdelingen for nærings- og byutvikling, Olav Stene, til Dagbladet.

GODKJENTE: Seksjonsleder Ole Molnes i plan- og bygningsetaten mener kommunen ikke hadde noen annen mulighet.